שתי בעיות עור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שתי בעיות עור
    יובל
    25/12/2009

שלום,

אני בן 36 ורציתי לשאול בקשר לשתי בעיות עור שיש לי:

1. אני סובל כבר 6 שנים מקרטוזיס ברגליים, בעיקר בשוקיים למרות שגם בירכיים וגם קצת בזרועות. העור מאוד יבש, ונראה כסדוק. יש לי גבשושיות בזקיקי השיער וכל הסיפור מאוד מגרד ומעקצץ. אין לי מושג איך ואם אשפר בכלל להיפתר מזה. האם מדובר על בעיות אלרגניות, תזונה או בעיה אחרת? האם תוסף ויטמין כלשהו יכול לעזור? לפעמים הגירודים כל כך חזקים עד שאני פוצע את הרגל.

2. לפני שנה התחילה לי בעיה מוזרה על גב כפות הידיים. בתחילה ביד שמאל ובהדרגה זה גם עבר לגב כף יד ימין. המדובר במעין בועיות אדמדמות א וגבשושיות בקוטר של מילימטר או שניים המופזרות על גב כף היד באופן לא אחיד ומאוד מגרדות. הפיזור כאמור לא אחיד ואינו רשור לזקיקי השערה. גירוד מפריש מעין נוזל זעיר. אני חושד שמדובר באלרגיה אבל אני לא בטוח. לא ברורה לי הסיבה מדוע הבועיות מופיעות רק על גב כפות הידיים. כאשר אני עובר לאיזור אקלים אחר, כגון נסיעה לחו"ל למזג אויר יבש וקר - הבועיות נעלמות בהדרגה באופן שהן הופכות מאדום ללבן ואז כאילו מתייבשות ונעלמות. אין לי מושג מה זה הדבר הזה ואיך אפשר להיפטר מזה כי זה מאוד מציק.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שתי בעיות עור

הוספת תגובה

• יובל, ליעוץ מוסמך לבעיותיך...

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    28/12/2009

נדרשת בדיקה קלינית. פנה לבדיקת רופא עור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו