קיורטן - דחוף...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קיורטן - דחוף...
    יפה
    31/01/2010

שלום רב,

הרופא העלה לי את המינון מ-20 מ"ג ליום ל-40 מ"ג, כל זה ללא בדיקת דם. (הוא אמר לבצע בדיקה רק בסוף החודש הזה) - השאלה שלי היא האם זה לא מסוכן? להעלות מינון בלי לדעת מה גרמה התרופה במינון הקודם, הפחות יותר??
    אני נורא מודאגת כי אני יודעת שהתרופה הזו יכולה להזיק לכבד.. אודה לכם אם תגידו לי אם זה בסדר.

בנוסף, אשמח אם תוכלו לייעץ לי אילו מאכלים כדאי לאכול לפני נטילת התרופה? (אני נוטלת 2 קפסולות בבת אחת) מאכלים שיסייעו בספיגה שלה אולי.

כמו כן, שמתי לב שהתרופה משפיעה לי על מצב הרוח מאוד לרעה.. יכול להיות?

תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קיורטן - דחוף...

הוספת תגובה

• 20 מג"ר ליום הנו מינון מזערי...

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    01/02/2010

..שאינו צפוי לגרום שינויים בבדיקות הדם. מכל מקום הסיכון העיקרי בנטילת קורטן כרוך בעליית רמת טריגליצרידים. הסיכון לכבד הנו מזערי.
    קורטן רצוי ליטול תוך כדי או מייד אחרי ארוחה שומנית. השומן באוכל עוזר לספיגת התרופה.
    שינויים קלים במצב הרוח צפויים בעת טיפול בקורטן אך אם את סובלת מדיכדוך משמעותי, דיכאון או מחשבות אובדניות, הפסיקי מייד את הטיפול ופני בדחיפות לרופא העור שלך או לרופא המשפחה שלך או ליעוץ פסיכיאטרי דחוף

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו