מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פטרייה בעורבן 2502/02/2010
שלום רב,
אני בן 24, הייתה לי פטריה במפשעה ששכנה באזור המשך 4-5 שנים, (לא ידעתי שיש פטריה ולכן לא טיפלתי בה, היו גירודים אבל לא הבנתי למה), בסוף כמובן פניתי לרופא עור וטיפלתי בה וגם בפטריה בציפוניים (ציפון אחד בלבד), הפטריה שבמפשעה הייתה כמעט על כל המפשעה (שטח גדול), אני טיפלתי בחלק גדול והטיפול הצליח, אך יש אזור קטן שלא טיפלתי בו ואני התחלתי את הטיפול בו יותר מאוחר, אני כבר חודשיים מורח תרופה על אזור זה ואני לא מצליח לרפא את הפטריה, אבל בסוף שמתי לב שהתרופה שאני מורח לא נחדרת לתוך העור, היא נשארת על השכבה החיצונית ואולי זאת היא הסיבה לכך שהפטריה לא נעלמה. כי בכל פעם שאני מורח, לוקח זמן ארוך עד שהקרם מתייבש (לפעמים יותר משעה וחצי) ואחר 9-10 שעות אני רואה שהקרם התייבש אבל כולו נשאר על העור ולא נכנס לתוך העור. האם יש בעיה בעור באזור זה? אולי בגלל עוצמת הפטריה במקום זה? האם יש דבר כזה בספרות הרפואית או מניסיונך האישי? והאם יש טיפול? האם ייתכן בגלל עוצמת הפטריה והזמן ששכנה באזור גרם לבעיה לנקבוביות העור ואין אפשרות לחדירת הקרם לתוך העור?
אני משתמש בתרופת למיסיל והתרופה מתאימה לסוג הפטריה ולעור, וההוכחה על כך היא שחלק גדול מהפטריה שבמפשעה נעלם ורק נשאר האזור הקטן. בנוסף לכך אני השתמשתי בלמיסיל טבליות במשך 75 ימים לטיפול בפטרת הציפורניים (ואחר כך הפסקתי בגלל תגובה אלרגית לתרופה ועכשיו אני משתמש בתרופת אגיספור תמיסה לציפורניים)
אני אשמח מאוד לקבל את עזרתך, תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ניתן לרפא פטרת באזורי עור...
ד''ר אריה י. ליפשיץ02/02/2010...שעירים רק באמצעות טיפול מקומי במשחות. מחולל המחלה - הפטרייה החד תאית, חודרת לזקיקי השיער והתרופות שאנו מורחים אינן חודרות לזקיקי השיער.
גם הטיפול המקומי בפטרת הציפרניים אינו יעיל כמעט אפ פעם ונדרש טיפול בטבליות לצורך ריפוי הציפרניים.
יש להדגיש גם שפטרת המפשעות הנה תמיד הדבקה מפטרת הרגלים או ציפרני הרגלים. אנו מסיעים את המחולל מכפות הרגלים בעת שאנו לובשים תחתונים ומכנסיים.
המלצתי: פנה לרופא עור ושקול עמו את המשך הטיפול והניהוג לאחר ביצוע בדיקות מתאימות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נקודת חן חשודה ילדה בת 7
פצעים ברגליים בעונת הקיץ והאם יש טיפול
מה צריך לעשות כדי למנוע נשירת שיער
נגע בקרקפת אצל הבן שלי
משחה לידיים לעור יבש ללא שמן
פצעים כתוצאה מגילוח ומה יש לעשות כדי להיפטר מהם
יש לי פצע לאחר הסרת שומה שמסרב להירפא
אבצסים חוזרים ונשנים באזור ליד האוזן
האם סביר בגיל חמש לחוות פיגמנטציה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?