אובחנתי בלופוס דיסקואיד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אובחנתי בלופוס דיסקואיד
    קטקטית
    17/02/2010

לצוות הרופאים שלום. לפני כ- שבועיים אובחנתי על ידי בדיקת ביופסיה כחולת לופוס בעור בלבד.
    שאר הבדיקות תקינות. כל הסיפור התחיל בנובמבר כאשר הופיעה לי פריחה בפנים, נפיחות, אדמומיות באוזן ונפיחות באוזן ותחושת גירוד, הרגשת חום בגוף (גלי חום) האדמה באיזור החזה. טופלתי במיון בעירוי סטרואידים ולאחר מכן בכדורים כי חשבו שזו אלרגיה. ברצוני לציין שאני אסמטית, ובבדיקת הדם הופיעו נוגדני אלרגיה IGE 1000 .
    עשיתי טסטים לאלרגיה ולדעת הפרופסור, הדבר היחידי שנמצא שאני אלרגיצ אליו ועלול לגרום להתנפחות אפרסק, (אך אני לא אוכלת אפרסק מילדות)לפני כ-שבוע וחצי התחלתי לשתות פלקינול. ומרחתי במשך 13 ימים את המשחה פרוטופיק.
    ברצוני לציין שאני במעקב אצל רופאת עור ורואמטולוג.
    הפריחה בפנים כמעט ונעלמה.
    שאלותיי:
    האם בטווח קצר של לקיחת פלקינול תיתכן הטבה?
    קראתי באינטרנט שלופוס מסוג זה יכול להיגרם מכימיקלים, ברצוני לציין שבסמוך להופעת הפריחה הראשונה התחלתי להשתמש במרכך כביסה חדש פירות אדומים שלטענת החברה כנראה שיש בו אפרסקים, אני אלרגית מילדות לפרי, האם ישנה סבירות שזה גרם לי ללופוס, וכשהפסקתי את השימוש לפני כ- שבועיים העור משתקם/או שמא זו אשלייה.....כי קשה לי להשלים עם העובדה שיש לי מחלה כרונית בעור?
    האם אני צריכה לערוך בדיקות נוספות/ביופסיה נוספת?
    סליחה על האורך ותודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אובחנתי בלופוס דיסקואיד

הוספת תגובה

• שמחה, לופוס הנה מחלה כרונית....

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    21/02/2010

...שנגרמת עקב פעולת מערכת החיסון כנגד העצמי. לעיתים רחוקות מופיעה פריחה דמוית לופוס כתופעת לוואי של נטיל תרופות מסויימות אך ברוב המקרים מדובר במחלה כרונית ולא צפויה הטבה של המחלה עקב המנעות ממגע עם חומרים מסויימים.
    השיפור נובע כנראה מהטיפול שנטלת ולא מהפסקת השימוש במרכך.
    בכל מקרה, התמדה בטיפול התרופתי ובמעקב הרפואי מאפשרים ברוב המקרים שליטה טובה על המחלה שתאפשר לך לנהל חיים מלאים באיכות טובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו