פטריית שמש - כדורים או משחות וספריי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פטריית שמש - כדורים או משחות וספריי
    רביב
    24/02/2010

שלום רב !
    שמי רביב בן 29 ומזה 12 שנה אני סובל מפטריית שמש כרונית - כתמים כהים לסרוגין על רוב הגב, אשר נראית בדיוק כמו כל תמונת פטריית שמש שראיתי באינטרנט (פטריות מאובחנות ע"י רופאים). הבעיה לא טופלה משום ש-2 רופאים אמרו לי שזו בעית פיגמנטציה ופשוט התייאשתי.
    לפני כחודש בדקה אותי ד"ר מורדשב טל ואמרה לי שזו אכן פטריית שמש והיא לא מבינה איך לא עלו על דבר כזה לא חריג ונפוץ. קיבלתי כדורי למיסיל 250 מ"ג למשך חודשיים - פעם ביום - ורציתי לשאול האם זה הטיפול היעיל ביותר או שעדיף במקום זה לשלב שימוש בשמפו המקלף את הפטריה מהעור (למשל Selsun או Sebosel) עם שמפו הפועל ישירות נגד הפטריה Nizoral או Agispor + להתיז על איזור הכתמים פעם או פעמיים ביום חומר אנטי פטרייתי כמו תרסיס למיסיל Terbinafine. פשוט שמתי לב שכדורי למיסיל נפוצים בטיפול בפטרת הציפורן ואני לא רוצה לקחת למיסיל חודשיים לשווא.
    אגב, הפטרייה שלי נראית ממש כמו הפטרייה בתצלום שבקישור, רק יותר באזור הגב התחתון עם התפשטות פחות דומיננטית ועמומה בגב העליון.
    תודה רבה מראש,
    רביב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• רביב, סיפורך אינו מאפשר ייעוץ..

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    01/03/2010

..מוסמך. המלצתי: הפנה את שאלותיך לד"ר מורדשב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו