פטריות בציפורניים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פטריות בציפורניים
    סמדר
    02/03/2010

שלום רב!

שמי סמדר אני בת 23 וחצי. כבר קרוב לשנתיים שיש לי פטריות בציפורניים ב-4 אצבעות ותמיד ניסיתי להסתיר אותם עם לק, אבל לאחרונה הנושא די מציק לי כי הציפורניים נראות ממש מכוערות. בכל אופן, פניתי לרופא עור והוא נתן לי הפנייה למעבדה כדי למסור חתיכות של ציפורניים כדי לאבחן את סוג הפטריות. באבחנה רשום שיש לי ONCHOMYCOSIS. הרופא עור שלי המליץ על טיפול סיסטמי בתרופה למסיל 250 מ"ג במשך 4 חודשים. כששאלתי את רופא העור לגבי תופעות לוואי הוא ענה שלא אמורות להיות תופעות לוואי, אבל ממה שקראתי באינטרנט ובכל מיני פורומים של בריאות אנשים כתבו שהם סובלים מקוצר נשימה ותפקודי כבד . האם התרופה גורמת לתופעות לוואי כאלה? האם התופעות לוואי עוברות עם הפסקת השימוש בתרופה? האם יש טיפול חלופי לפטרת ציפורניים חוץ מהתרופה למסיל?

תודה מראש.
    סמדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פטריות בציפורניים

הוספת תגובה

• סמדר, הטיפול שהומלץ לך הנו היעיל...

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    03/03/2010

..ביותר לריפוי פטרת ציפרני הרגלים. שאר צורות הטיפול הרבה פחות יעילות או שאינן יעילות כלל.
    הסיכון העיקרי עקב נטילת טבליות למיזיל הנו פגיעה בכבד. עצמת הסיכון זהה לסיכון לחצות כביש: לא אפס אך אפסי. הסיכון הכרוך בהמשך זיהום ציפרני הרגלים (ועור הרגלים עקב כך) בפטרייה גבוה מהסיכון הכרוך בנטילת הטבליות ולכן נוטים רופאי העור להמליץ על צורת טיפול זו תוך נקיטת אמצעי זהירות ראויים: בדיקת פטריות להוכחת הנגיעות וביקורת בדיקות דם חוזרות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו