מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מולוסקום בקעים בעור והמון בלאגןע.ר09/03/2010
שלום,
לפני כ -5 חודשים אובחנתי למולוסקום ע"י רופא עור, אך היבלות עצמן איתי מספר חודשים לפני כן , בזמנו חשבתי שאלה פצעים בעקבות זיעה ולכן לא פניתי לרופא.
היבלות במשך החודשים הראשונים היו באיזור הבטן התחתונה בלבד, ולא התפשטו
ממש לקראת המפגש עם רופא העור היבלות התפשטו לאיזור הפין והערווה והתרבו שם משמעותית.
במפגש עם הרופא קיבלתי יחס מאוד לא הולם, הרופא הקניט אותי לאופן בו הזנחתי את היבלות ולאופן בו קיבלתי את המחלה (כנראה ממפגש מין עם בחורה ספציפית)
עם אותה בחורה קיימתי יחסים ללא הגנה לצערי הרב פעמיים.
הוא רשם לי ורומל ומשחה אנטיביוטית, אך הבנתי לא נכון את אופן הטיפול ולכן השתמשתי בורומל כל יום!!! במשך כשבועיים וחצי, מה שיצר המון בקעים בעור והמון בלאגן שם ורק החמיר את המצב.
לעומת זאת באיזור הבטן התחתונה הכל נעלם.
בעקבות המפגש עם הרופא הראשון החלטתי לעבור לרופא אחר, שאמר לי מיידית להפסיק להשתמש בורומל ומאז הגעתי אליו למספר טיפולים בעזרת חנקן נוזלי.
לאחר 3 מפגשים במשך כחודשיים, הרופא השני היה מאוד מופתע שזה לא נעלם לי מה שמאוד הלחיץ אותי ולא היה לי ברור כי מכל מה שקראתי באינטרנט על המחלה הבנתי שזה יכול להימשך גם שנים.
במפגש האחרון המצב אכן השתפר וכמות הפצעים ירדה משמעותית אך הוא היה מאוד מופתע לגלות שאני כבר 10 חודש עם המצב והתחיל לשאול למצב בריאותי הכללי, ולפי טענתו אני שובר שיא עם אורך המחלה... ולכן החליט לשלוח אותי לבדיקות למחלות מין אחרות דהיינו HIV .
מאז אני בלחץ נוראי מהנושא! עשיתי את הבדיקות ואני מאוד מוטרד ומחכה לתוצאות.
ואם זה לא מספיק אחרי המפגש האחרון עם הרופא, אני חושד שהיבלות עברו לאיזור החזה ונראה לי שמצאתי שניים באף (מהסוג שנראה כמו פנינה).
יש לציין שאני עובר טיפולי לייזר להסרת שיער והאמת היא שאני רגיל שיש לי פצעים לאחר טיפול באיזור החזה. ועברתי אחד לאחרונה, הפצעים אומנם ורודים וקטנים אבל זיהיתי מספר מהם עם השקערורית הזאת באמצע. ונראה לי שמצאתי גם כמה באיזור הברכיים...
אני יודע שבגדול הדרך היחידה לדעת זה לחכות לתוצאות, אבל אני מתקשה להירדם בלילות ולתפקד ביום מרוב הלחץ הנוראי והפחד...
אני אדם שמאז ומתמיד היה מתעטש ומצטנן מכל דבר, לכן אני טורח לקחת כדורי ויטמין C כדי לחזק את המערכת החיסונית, כך תמיד היה המצב מאז שאני זוכר את עצמי. (כמובן שבמהלך חיי עברתי מספר בדיקות דם ונמצאתי שלילי)
בנוסף דווקא בשנה האחרונה לא הייתי חולה, ולמעשה חוץ מהמולוסקום הבריאות שלי היתה תקינה יחסית לשנים קודמות.
שאלותיי (לאחר הסיפור הארוך) הן:
האם 10 חודש זה זמן כזה חריג לאדם בוגר שיש מקום לחשוש מ HIV?
האם סביר שאחרי 10 חודש של המחלה היא תעבור לאיזורים חדשים בצורה כזאת נרחבת?
אודה לך מאוד על המידע!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מולוסקום
אורי09/03/2010בן אדם מה אתה סובל לחינם.
יש טיפול למולוסקום והוא בלעדי מסוגו בעולם
תחפש בגוגל : מולוסקום
זה האתר של המטפל שפיתח אותו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה..
ע.ר11/03/2010שכחו לענות לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזיהום עור בוירוס המולוסקום...
ד''ר אריה י. ליפשיץ21/03/2010שכיח בילדים בשנים הראשונות לחשיפתם לחברות (3-6). מלהך המחלה טב - לוירוס אין השלכות בריאותיות לטווח הקצר או הארוך וכן אצל הילדים הצעירים הזיהום בו אינו מעורר מצוקה חברתית או הפרעה לתפיסת האסתטיקה העצמית כוון שהתופעה שכיחה בקרב בני גיל זה ואצל ילדים צעירים השכיח נחשב לתקין ויפה.
בכל המקרים הללו המחלה חולפת מעצמה תוך עד שנתיים - מערכת החיסון "מפצחת" את המבנה של היבלות שמבודד את הוירוס ממגע עם מע' החיסון וכך נסוגות היבלות.
זיהום מולוסקה אצל בוגרים אינו שכיח. הוא עלול להופיע בבוגרים שלא התחסנו לוירוס בילדותם או בבוגרים בם מע' החיסון אינה תקינה. בשנים האחרונות תוארה תופעה של זיהומי מולוסקום מפושטים בחולי HIV בשלבים מתקדמים יחסית. גם בם אין למחלה משמעות רפואית אלא אסתטית בלבד.
המלצתי: עליך לעבור בדיקת HIV כעת ובעוד 3 ו 6 חדשים. כ"כ אני ממליץ שתעבור בירור של בדיקות דם והדמיה בשאלת גורם אחר שעלול להחליש את מע' החיסון שלך. בנושא האחרון היוועץ ברופא המשפחה שלך (פנה אליו עם תדפיס תשובתי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ע.ר21/03/2010קודם כל אני מודה לך על התשובה...
ובכן כבר קיבלתי את התשובות , והן שליליות מה שכמובן הרגיע אותי מאוד.
לא קיימתי יחסים לא מוגנים כבר כ 8 חודשים, ולא קיימתי יחסים כלל 6 חודשים, כך שסביר להניח שהתשובה השלילית הנוכחית אמינה לחלוטין.
נכון לעכשיו אחרוני היבלות עוברות, לפני יומיים האף שלי התמלא במה שנראה כחצ'קונים (בדיוק כמו שנראו אלה למטה) אך הכמות והצפיפות הזו לא היתה לי מעולם גם לא בגיל ההתבגרות כך שאני מניח שזה מולוסקום. הם כבר יומיים אחרי נהיים קטנים יותר ומתחילים להיעלם.
נראה לי שזיהיתי עוד 3 באיזור הבטן התחתונה, מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד קטנים, אבל עדיין נראים בצורה של חצי פנינה, לא נראה שיש שיפור במצבם.
מה שבעצם רציתי לשאול זה אם הגיוני שלאדם עם מערכת חיסונית תקינה זה יימשך כל כך הרבה זמן, כיוון שעל פי מה שקראתי ועל פי מה שרופא העור הראשון שפגשתי אמר זה יכול להימשך שנים.
וזה נשמע לי הגיוני כיוון שמדובר בוירוס שמתחבא מהמערכת החיסונית וכל הטיפולים בעצם מנסים לגרום למערכת החיסונית להגיב לוירוס, וללא טיפול אי אפשר לדעת כמה זמן ייקח לגוף להתייחס בכלל ליבלות הלא מזיקות הללו.. ובינתיים כמובן אתה מדביק אחרים ואיזורים אחרים בגוף כמו שקרה לי למעשה לפני שידעתי במה מדובר.
אם הבנתי נכון אז אחרי שאני מסיים להתמודד עם המחלה הגוף למעשה מפתח חיסון אליה, זה מאוד מעודד כי אני לא רוצה לעבור את זה שוב, זה היה סיוט (למעשה עדיין) נוראי.
לגבי מערכת החיסון שלי, אני מתקשה להאמין שיש לי מערכת חיסונית חלשה, כיוון שכבר כבר שנים עברו מאז שהייתי חולה לאחרונה, ומספיק פעמים התעטשו עלי, לידי ובאיזורים סגורים בהם ביליתי וגם במיטה בה ישנתי, או שאולי זה לא בהכרח קשור, בכל אופן תודה על התשובה דוקטור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר אכי פרידמן23/03/20101. לא
2. כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נקודת חן חשודה ילדה בת 7
פצעים ברגליים בעונת הקיץ והאם יש טיפול
מה צריך לעשות כדי למנוע נשירת שיער
נגע בקרקפת אצל הבן שלי
משחה לידיים לעור יבש ללא שמן
פצעים כתוצאה מגילוח ומה יש לעשות כדי להיפטר מהם
יש לי פצע לאחר הסרת שומה שמסרב להירפא
אבצסים חוזרים ונשנים באזור ליד האוזן
האם סביר בגיל חמש לחוות פיגמנטציה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?