קרחות ליד האוזן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרחות ליד האוזן
    אבי
    04/04/2010

שלום רב!
    בערך לפני כחודשיים (עד 3 חודשים) שמתי לב כי נשר לי השיער על הראש מסביב לאוזן שמאל. הכמות שנשרה היא לא גדולה וראיתי את ההבדל רק אחרי שהסתפרתי. רופא העור (שלא ביקש לבצע שום בדיקות) טען כי הנשירה נבעה מלחץ יתר והורה לי להשתמש ב - Elocom lotion פעמיים ביום (2 טיפות כל פעם), וטען כי את התוצאה אני אראה רק בעוד כחודש ימים לפחות.

שאלות:
    1) בגלל מה יכולה לקרות התקרחות תוך תקופה כה קצרה?

2) אני רוצה בוודאות לדעת מה הבעיה ומה גרם להתקרחות. איזה בדיקה ניתן לעשות כדי לדעת מה הבעיה? (בדיקות דם, ביופסיה...)

3) מהמידע שחיפשתי באינטרנט ראיתי כי התרופה הנ"ל היא נגד בעיות עור כגון: "אדמומיות קלה, קילוף קל של העור, גירוי, גירוד, עקיצות, אלרגיה מקומית ועוד". אם אכן ההתקרחות היא עקב לחץ יתר, האם תרופה זו מסוגלת לעזור?

אני מצרף תמונה של 2 צידי הראש כדי שיהיה ניתן לראות את ההבדל (למעלה: ללא הקרחת. למטה: עם הקרחת)

המון תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרחות ליד האוזן

הוספת תגובה

• ברר עם רופא העור שלך האם....

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    05/04/2010

...הוא חושד שחוסר השיער מעל אוזן שמאל הנו אלופציה אריאטה.
    אם אכן כך אזי מדובר במחלת עור שנגרמת ע"י מע' החיסון שתוקפת זקיקי שיער פיגמנטרי (כהה), חולפת ברוב המקרים באופן עצמוני, ומגיבה היטב למס' צורות טיפול. אין צורך לבצע בדיקות דם אם אין חשד למחלה במערכת גוף אחרת. אצל כ 80% מהחולים קיים סיפור משפחתי המצביע על נטייה גנטית למחלה זו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו