lichen planus בצוואר הרחם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• lichen planus בצוואר הרחם
    פנינה א.
    20/04/2010

שלום רב,

אני בת 57. לאחר ביופסיה אובחנתי במחלת העור LICHEN PLANUS בפה, גם בידיים ובגב. הערת הפתולוגית היתה תבדקי את צוואר הרחם ותדגישי את מחלת העור שיש לך, כי לא כולם (הגניקולוגים) מודעים לכך. ואז "נפל לי האסימון" והבנתי שהצריבות שאני מרגישה בצוואר הרחם ודאי שזה זה, (ובלי קשר למחלת העור הייתי אצל גניקולוג לבדיקה שגרתית ולא נאמר לי דבר).
    בהנחה שאכן זה קיים בצוואר הרחם, האם עלי לעבור ביופסיה? וכיצד אני עושה "משאל" בקרב הגניקולוגים מי מודע לנושא?
    אודה לתשובה מכוונת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    lichen planus בצוואר הרחם

הוספת תגובה

• המלצה

אור
    21/04/2010

לעיתים הגורם הוא וירוס.
    ממליצה לך לחפש בגוגל : הטיפול האלטרנטיבי במחלות עור.

אני מבינה את תחושתך אך אני לא רואה רפואה קונבציונלית מציה לך תרופה או טיפול מלבד סטירואידים פשוט אין להם תרופות לכלום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פנינה, אני ממליץ לך לפנות לבדיקה...

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    21/04/2010

...במרפאה שמתמחה במחלות איבר המין הנשי, הלדן וצואר הרחם. במרפאות אלה עובדים רופאי נשים בעלי ניסיון רב יותר באיבחון וטיפול במחלות עור.
    הערות:
    1. ליכן פלנוס מכוייב בריריות הפה מהווה סימן לסיכון מוגבר לסרטן רירית הפה.
    2. למיטב ידיעתי קיימים נתונים המצביעים על נטייה דומה כאשר קיימת נגיעות ליכן פלנוס מכוייבת בריריות הלדן וצואר הרחם.

כל אלה מהווים בסיס לחשיבות בדיקתך ע"י רופא נשים המתמחה בתחום מחלות אלו של ריריות הנרתיק וצואר הרחם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו