הרפס?!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרפס?!
    רועי
    14/06/2010

שלום רב
    לפני כשבועיים התחלתי להתגרד באזור הגב (גובה מרכז הגב) משמאל לעמוד השדרה ועד קצה הגב. בנוסף, התחיל לגרד באותו הזמן גם באזור הבטן. לפני כ-10 ימים הופיעה פריחה על הבטן (תמונה מצורפת). שני האזורים גירדו ומגרדים עד היום. התמונה הינה עדכנית - הפריחה הייתה גדולה יותר ונפוחה יותר. על הגב חוץ מסימני גרד לא מופיע דבר.
    אתמול ביקרתי אצל רופא עור. לאור העובדה שהייתי אצלו פחות מ-2 דקות עד שנופנפתי, אני מרגיש צורך לדעת האם הוא ידע על מה הוא מדבר כשקבע כי זהו הרפס או שלבקת חוגרת, אמר לי לקוות שזו השנייה כי היא מופיעה רק פעם אחת ואמר שאין מה לעשות כי כבר עברו שבועיים.
    השאלה האם זה מדבק, האם זה בכלל הרפס והאם הגב בכלל קשור לבטן. הגב מהתחלה גירד הרבה יותר - כולל מתוך שינה.
    אציין כי הייתה לי מחלת הנשיקה לפני כעשור כי אני יודע שזהו אותו הוירוס פחות או יותר.
    אשמח לכל תשובה ותגובה
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרפס?!

הוספת תגובה

• תשובה לבינתיים

נועה
    14/06/2010

מחלת הנשיקה ושלבקת חוגרת זה לא אותו הוירוס, הם אמנם ממשפחת ההרפסים אבל הוירוסים שונים וכל אחד גורם למחלה אחרת, כדי שיהיו לך את שתי המחלות זה אומר שנדבקת מכל וירוס בנפרד, בלי קשר אחד לשני.

שלבקת חוגרת זה אותו הוירוס שגורם לאבעבועות רוח בילדות ונקרא vzv והוא ממשפחת ההרפסים,
    זה לא אותו הרפס שאתה מכיר מהשפתיים/איברי המין (1 ו-2)- אלו נוטים להתפרץ לעיתים קרובות בעוד vzv מדוכא די טוב ע"י מע' החיסון ולכן מתפרץ לרוב פעם אחת כל החיים.
    כל הנגיפים ממשפחת ההרפס הם כרוניים ונותרים בגוף (בגופי העצב), ההבדל ששלבקת חוגרת לא נוטה להתפרצויות.

לשאלתך האם זה מדבק- כן, בהחלט. יותר מזה, פגיעה בשלפוחיות ע"י גרד וכו' עוזרת להפצת הוירוס לנגעים נוספים בגוף (תגרד באיזור אחד ותעביר לאיזור אחר...), הוירוס מתרבה למעשה בעור בשלב הפעיל שלו והתגובה החיסונית נגדו גורמת לתופעה העורית ולשלפוחיות שמכילות וירוסים בתוכם.
    אתה כמובן יכול להדביק גם אנשים אחרים ממגע או מנוזל מהפצעים ולכן כדאי להיזהר.

הטיפול יעיל בעיקר בתחילת ההתפרצות ומזרז את ההחלמה- היא תחלוף מעצמה גם בלעדיו, עם התגברות התגובה החיסונית על הנגיף ואז הוא יעבור לשלב"רדום" וסביר להניח לא יתפרץ שוב.
    תשתדל להימנע מגירוד כדי לא לפצוע את העור עמוק יותר ולגרום לצלקות.

מחלה פחות חביבה מהאבעבועות שבילדות, אבל לפחות היא לא מתפרצת הרבה כמו ההרפס הפשוט...

תרגיש טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדובר בשלבקת חוגרת=.....

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    15/06/2010

...HERPES ZOSTER. המחלה נגרמת עקב שיפעול חוזר של וירוס אבעבועות הרוח VARICELA שנדבקת בו בילדותך ולמעשה לא עוזב את גופנו. הוירוס מצוי באופן רדום בתאי עצב תחושתיים לצידי עמוד השדרה (ובעוד אזורים) ומתפרץ לאורך האזור המעוצבב ע"י אותה קבוצת תאים. האזור מכונה דרמטום ובגו הוא כולל פס אלכסוני כחצי חגורה מהגב אל הבטן.
    הנך בר מזל שסבלת רק מגרד. המחלה עלולה להיות מאוד כואבת.
    כשבוע לאחר פרוץ הפריחה אין טעם רב בטיפול תרופתי כוון שאינו משנה את מהלך המחלה אז וכוון שהמחלה חולפת מעצמה כמעט בכל המקרים.
    שאר המידע מצוי בתשובתה של נועה ואני מאשר את כל אשר כתבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

רועי
    15/06/2010

תודה לכם
    הרופא שהייתי אצלו אפילו לא טרח לציין שזה מדבק.
    שמח שעניתם לי ועוד מהר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו