פיטריה בנרתיק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיטריה בנרתיק
    מור
    27/07/2010

שלום,
    לפני כשלושה חודשים התחילו לי עיקצוצים בשפתיים והפרשה לבנה דומיית קוטג' ודי מסבית, הלכתי לרופא עור והוא אמר לי שאני סובלת מפטריה בנרתיק, וטופלתי בהידרואגיסטן למשך 12 יום פעמיים ביום ובנרות למשך שלושה ימים, היה נידמה שזה עבר אך כאשר קיימתי יחסי מין עם בן זוגי, מאוד כאב לי ולאחר מכן שהטלתי שתן זה שרף. כמובן שלאחר מכן חזרו העיקצוצים והגרד אך ההפרשה ה"קוטג'ית" פסקה והתחלפה בהפרשה לבנה טיפה יותר סמיכה מהרגילה, שוב הלכתי לרופא עור שלי והוא אמר שהפטריה הפנימית עברה אך בשפתיים לא, וטופלתי בטבע קוטן למשך 12 יום פעמיים ביום,בסיום הטיפול הרגשתי ששופר המצב, כאשר נגעתי במקום כבר לא גירד אלא הרגיש רגיל אך כאשר קיימתי שוב יחסי מין הכל חזר, לכן הלכתי לגניקולוג והוא אמר לי למרוח הידרואגיסטן למשך 5 ימים שלוש פעמים ביום ולקחת פעם בשבוע למשך שלושה שבועות פלוקנול כמוסות. סיימתי למרוח את ההידרואגיסן ונשארה לי רק עוד טבליה אחת של פלוקנול.
    עברו כבר שלושה חודשים מאז הופעת הפיטריה, כעת אני במחזור ואני מרגישה את העיקצוצים ושורף לי מעט בהטלת שתן, אני די מודאגת מהמצב, בנוסף עוד שבועיים אני מתגייסת והנגישות לרופאים פחות תתאפשר.
    *יש לציין שאני לוקחת גלולות (במינון די נמוך)

לשאלתי, מה אני יכולה לשנות בהרגלים שלי, או בטיפול ע"מ שזה יעזור?, יש מצב שזה לא פטריה והאיבחון מוטעה?

אשמח לתשובה בהקדם האפשרי
    מור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיטריה בנרתיק

הוספת תגובה

• פטריה בנרתיק

ד''ר אהוד סופר
    28/07/2010

ראשית, צריך להיבדק ע"י גיניקולוג שיערוך בדיקה גיניקולוגית כולל לקיחת משטחים לתרבית מהקירות של הנרתיק ומצוואר הרחם. עם קבלת התשובה מהתרביות יש צורך בקבלת טיפול בהתאם - כולל טיפול מתאים לבן הזוג. בנוסף, מומלץ לערוך בדיקת שתן כללית ותרבית ע"י רופא משפחה ולקבל טיפול לדלקת אפשרית של דרכי השתן.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה

מור
    28/07/2010

לפני שבועיים אכן עשיתי בדיקת שתן (בנוסף לבדקית דם ובדיקות אחרות) ויצא כי כמות הפרוטאינים בשתן גבוהה וכן גם כמות ה- leucocytes, כמו כן נימצא כי כמות כדוריות הדם הלבנות גבוהה, זה יכול להעיד על דלקת בדרכי השתן?

תודה על התשובה, מחר אני הלך לגניקולוג ואבקש לבצע את הבדיקה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו