פצעי עור באיבר המין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פצעי עור באיבר המין
    ש.ו
    16/09/2010

ד"ר שלום,
    הייתי לפני כמה ימים אצל רופא עור..
    לפני שנתיים גיליתי חתיכות עור קטנות בזור השערות - מכיווון שאני מוריד את השערות באמצעות סכין, חשבתי שהן גדלו בעקבות הגילוח, להפתעתי גיליתי שיש לי מעיין מחלת מין - שהייתי רוצה לדעת את שמה כמובן
    אופר העור אמר לי שאני צריך להוריד אותם עם חמקן נוזלי - כמו טיפול ביבלות
    היתי רוצה לדעת - האם הדבר מסוכן בריאותית ?
    האם הדבר גורם לתופעות פנימיות או רק חיצוניות
    והכי חשוב, איך אני יכול לדעת שאחרי שהורדתי את כל חתיכות העור הדבר לא יחזור
    האם יש טיפול תרופתי במקביל ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פצעי עור באיבר המין

הוספת תגובה

• אם מדובר בקונדילומות...

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    16/09/2010

אזי אתה סובל ממחלת עור זיהומית שנגרמת ע"י וירוס ה HPV. הרגלי הסרת השיער שלך תורמים לפיזור הוירוס בעור שסביב אברי המין.
    המחלה מידבקת: ממקום למקום אצלך וממך לבני \ בנות זוגך. חלק מזני הוירוס הגורמים למחלה עלולים להשרות סרטן אם מאפשרים למחלה להתפתח שנים רבות.
    הטיפול היעיל ביותר הנו צריבה באמצעות חנקן נוזלי (כויות קור = קריוכירורגיה). יש לחזור על הטיפול כל מס' שבועות עד העלמות כל הנגעים, אך כוון שזרעת ביעילות את הוירוס באזורים שגילחת קיים סיכון גדול שנגעים שנזרעו ונשארו רדומים יופיעו מדי פעם ויהיה צורך לצרוב אותם עד אשר יפסיקו להופיע נגעים.
    קיימת אפשרות עצמית לטיפול בעזרת תמיסת וורומל או קונדילוקס. הטיפול בתמיסות אלה יעיל פחות (הרבה פחות) מקריוכירורגיה. כמו כן הטיפול בן אונו מתאים למקרים בם המטופל אינו יכול לראות את כל הנגעים או במקרים שהנגעים גדולים מדי או מרובים מדי. עלי לציין שגם מריחת התרופות הללו גורמת צריבה. בכל מקרה, הוועץ בכך עם רופא העור שלך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

ש.ו
    16/09/2010

שלום ד"ר ותודה שענית בצורה מהירה שכזו..
    האם יש אפשרות להשתמש בנוזל לשימוש עצמי - אני כן רואה את רוב הפצעים במקביל עם צריבת החמקן הנוזלי של הרופא ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו