רואקוטן וכאבי פרקים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רואקוטן וכאבי פרקים
    אהוד 23
    29/10/2010

שלום,
    התחלתי טיפול ברואקוטן לפני שבוע וחצי, אני לוקח 40 מ"ג ליום (בשני כדורים מסוג קיורטן של 20 מ"ג).
    כבר ביום הראשון לנטילת התרופה הרגשתי כאבים בפרקים ובגב. מאותו יום ועד היום הכאב פוחת מיום ליום. כאב הגב נעלם, אך כאבי הפרקים עדיין מורגשים בצורה מינימלית מאוד כשאני מבצע פעולות מסוימות. הכאבים מורגשים בכפות הידיים, מפרקי כף היד, כפות הרגליים, מפרקי כף הרגל, וברכיים. כמו כן, כאבו לי הצלעות בשכיבה בלבד במשך יומיים.

האם זה תקין שהרגשתי כאבים כבר ביום הראשון לטיפול? האם המצב דורש התייחסות מיוחדת?
    קראתי במספר מקומות באינטרנט על אנשים שהתרופה יצרה אצלם כאבים כרוניים בפרקים גם לאחר הפסקת התרופה למשך שנים וזה מפחיד אותי. האם יש סיבה לדאגה? האם ישנן תופעות לוואי שנשארות גם אחרי תום הטיפול?

ושאלה אחרונה: האם יש הבדל בין קיורטן לבין רואקוטן מבחינת תופעות לוואי או יעילות התרופה?

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רואקוטן וכאבי פרקים

הוספת תגובה

• רואקוטן וכאבי פרקים - תגובה

ד''ר אהוד סופר
    30/10/2010

שלום אהוד,
    רואקוטן אכן יכול לגרום לכאבי פרקים ולכאבים בעמוד השידרה במיוחד במאמץ בשליש מהמקרים. בדרך כלל, הכאב פוחת במשך הזמן אך במקרים נדירים הכאב יכול להיות אינטנסיבי ומצריך טיפול והפסקת נטילת התרופה. הכאב בפרקים יכול להמשיך גם לאחר הפסקת נטילת התרופה אך לרוב הוא פוחת ונעלם.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו