lichen planopilaris

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• lichen planopilaris
    סנדי
    14/12/2010

שלום,
    לפני כחודש וחצי ביצעתי ביופסיה בקרקפת עקב נשירה והתדלדלות שיער מזה כ-8 שנים,
    מלווה בפצעונים קטנים שמופעים מדי פעם וגרד (לא חזק מאד).
    התשובה היתה לא חד משמעית (מה שנכתב בתוצאה) אבל מעלה סבירות גבוהה לlichen planopilaris.
    הייתי חזרה אצל הרופא והרופאה המומחית לא יכלה לראות אותי אך המליצה על טיפול ב- אלידל (ELIDEL) למשך שבועיים פעמיים ביום ובדיקות נוספת במידה והמשחה לא תועיל ואז תתחיל טיפול תרופתי (שקראתי שאלו הם כדורים נגד מלריה בעצם ומשמשים גם לטיפול בזאבת).
    לפי מיטב הבנתי המשחה היא לאקזמה האם תועיל לי ואם כן במה, האם זה מונע החמרה של המצב או יכול לטפל ולהצמיח שיער נוסף.
    הפצעונים נמצאים בכל הראש אך את התדלדלות השיער אני מרגישה(ויכול להיות שאני פשוט לא רואה אחרת) בקדמת הראש, רציתי לדעת האם אני צריכה למרוח את המשחה על כל הראש, ובאופן כללי נראה שאם כן תוך פעמיים אני אסיים את כל השפורפרת והאם אחרי כמה שעות אפשר לחפוף ואז שוב לשים בלילה וזה יהיה אפקטיבי (זה קצת בעייתי ללכת עם זה ביום כי זה מדביק את השיער וגורם למראה מאוד לא אסטטי)
    ושאלה אחרונה האם מחלה זו היא מחלה כרונית, כלומר האם היא איתי לעד או שיש לה טווח חיים מוגבל של כמה שנים ?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    lichen planopilaris

הוספת תגובה

• lichen planopilaris - תגובה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    14/12/2010

שלום סנדי,
    נוכח תשובת הפתולוגיה שאינה חד משמעית - נדרשת בדיקה קלינית לצורך יעוץ מוסמך לבעייתך.
    תרופות נוגדות מלריה משמשות גם כתרופות נוגדות דלקת לא ספציפית. אפשרות טיפול סיסטמי נוספת הנה איזוטרטינואין או אפילו אטרטינייט אם עברת את גיל הפוריות.
    בכל מקרה - פני שנית לרופאי העור שלך והוועצי בם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו