מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי הרפסטליה14/12/2010
1. האם בנאדם שנדבק בהרפס, בהכרח תהיה לו מתישהו התפרצות בחיו?
2. ממה שיצא לי להבין שזמן דגירה של הוירוס נע בין כמה ימים לכמה שבועות ואז מופיעות שלפוחיות. האם זה מה שקורה ברוב המקרים? שההתפרצות הראשונה אמורה להיות? האם הרפטס גניטלי הוא בהכרח בא לידי ביטוי בשלפוחיות?
3. אם אדם נושא הרפס [נניח סוג 1] ויהיה לו מגע של הוירוס מאותו הסוג במקום אחר בגוף, הגוף לא אמור לדחות את כניסת הנגיף בשל נוגדנים קיימים בגוף כבר?
4. מה הסיכוי להדבק בוירוס במין אוראלי כאשר העור [של המקבל] שלם ולמבצע החלים הפצע\אין פצע?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי הרפס - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ14/12/2010שלום,
להלן שאלותיך ותשובותי:
1.
שאלתך: האם בנאדם שנדבק בהרפס, בהכרח תהיה לו מתישהו התפרצות בחיו?
תשובתי: לא בהכרח. בכל מקרה הסיכון להתפרצות חוזרת באברי המין גדול מהסיכון להתפרצות כנ"ל בשפתיים ופנים
2.
שאלתך: ממה שיצא לי להבין שזמן דגירה של הוירוס נע בין כמה ימים לכמה שבועות ואז מופיעות שלפוחיות. האם זה מה שקורה ברוב המקרים? שההתפרצות הראשונה אמורה להיות? האם הרפטס גניטלי הוא בהכרח בא לידי ביטוי בשלפוחיות?
תשובתי: זמן הדגירה הנו מס' ימים. ההדבקה הראשונית אינה מתאפיינת בהכרח בשלפוחיות - ביחוד לא זו הקורית בדרכי הנשימה העליונות בגיל הגן. גם הרפס גניטלי לא מתבטא בהכרח בשלפוחיות ותיתכן הדבקה תת קלינית ו"דליפת" וירוס מהעור ללא התבטאות קלינית של שלפוחיות.
3.
שאלתך: אם אדם נושא הרפס [נניח סוג 1] ויהיה לו מגע של הוירוס מאותו הסוג במקום אחר בגוף, הגוף לא אמור לדחות את כניסת הנגיף בשל נוגדנים קיימים בגוף כבר?
תשובתי: לצערי הזיהום בדרכי הנשימה העליונות ותגובת החיסון בעיקבותיו אינם מונעים הדבקה לאזורי עור אחרים (כמו הסיפור של Herpes gladiatorum - בו נדבקים המתאבקים בעור הגו מפיו של היריב שאת ראשו הם מחזיקים תחת בית שחיים או Herpetic whitlow - הדבקת הרפס לקצה האצבע מפיו של הלוקה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך ד"ר
טליה14/12/2010עוד 2 שאלות בבקשה
כיצד ניתן לדעת שנדבקים באיבר המין?
הבנתי שברוב המקרים כן מופיעים סימנים כעבור ימים ספורים. יכול להיות שאדם שנושא הרפס בשפתיו ומבצע מין אוראלי לא ידביק את המקבל?
בנוסף, הבנתי שההרפס נוטה להתפרץ בתקופות של חולשה [פיזית או נפשית], האם זה בהכרח קורה אם הוא קיים בגוף?
אם לאחד ההורים יש הרפס בשפתיים ו והוא מעולם לא נמנע ממגע עם ילדים\האכלתם מאותה כף בילדות ולאף אחד מהילדים לא הופיע מעולם הרפס, ולא לבן זוג השני... איך זה יכול להיות?
תודה רבה על התגובה המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה2 שאלות נוספות
טליה14/12/2010עוד 2 שאלות בבקשה למענה
כיצד ניתן לדעת שנדבקים באיבר המין?
הבנתי שברוב המקרים כן מופיעים סימנים כעבור ימים ספורים. יכול להיות שאדם שנושא הרפס בשפתיו ומבצע מין אוראלי לא ידביק את המקבל?
בנוסף, הבנתי שההרפס נוטה להתפרץ בתקופות של חולשה [פיזית או נפשית], האם זה בהכרח קורה אם הוא קיים בגוף?
אם לאחד ההורים יש הרפס בשפתיים ו והוא מעולם לא נמנע ממגע עם ילדים\האכלתם מאותה כף בילדות ולאף אחד מהילדים לא הופיע מעולם הרפס, ולא לבן זוג השני... איך זה יכול להיות?
תודה רבה על התגובה המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נקודת חן חשודה ילדה בת 7
פצעים ברגליים בעונת הקיץ והאם יש טיפול
מה צריך לעשות כדי למנוע נשירת שיער
נגע בקרקפת אצל הבן שלי
משחה לידיים לעור יבש ללא שמן
פצעים כתוצאה מגילוח ומה יש לעשות כדי להיפטר מהם
יש לי פצע לאחר הסרת שומה שמסרב להירפא
אבצסים חוזרים ונשנים באזור ליד האוזן
האם סביר בגיל חמש לחוות פיגמנטציה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)





.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
