פטריות שמש שלא עוברות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פטריות שמש שלא עוברות
    סיון
    01/01/2011

שלום,
    אני בת 20.5 ולפני 3 שנים התחילו להיות לי כתמים לבנים עגולים באזור הבטן. הלכתי לרופא עור והוא אמר לי שזה פטריות שמש ונתן לי להשתמש בסבוסל, פעלתי על פי ההוראות שלו וזה לא בדיור עזר. הפטריה רק המשיכה להתפשט.
    אח"כ הוא נתן לי עוד משחה שקוראחם לה טבע דרם, הוא אמר לי למרוח במשך כמה ימים ואז להשתזף בשמש, מרחתי את המשחה ע"פ ההוראות שלו אבל הבעיה הייתה שבדיוק התחיל החורף ולא השתזפתי והפטריה לא נעלמה והמשיכה להתפשט.
    כיום יש לי כתמים לבנים על כל הבטן, הגב, הזרועות ועכשיו גם התחיל לי טיפה באזור החזה. אחרי שניסיתי את המשחה והיא לא עזרה די התיישאתי ובמשך שנתיים לא טיפלתי בפטריה. לפני כחודש החלטתי לחדש את הטיפול והלכתי שוב לרופא והוא נתן לי כדורים שאני לא זוכרת את שמם זו הייתה חבילה של 10 כדורים והייתי צריכה לקחת כדור אחד ביום במשך 10 ימים, ובתום ה10 ימים להשתזף קצת בשמש כדי לראות אם הפטריה נעלמת.
    אחרי ה10 ימים ישבתי רבע שעה בשמש וראיתי שהפטריה לא משתזפת, הפטריות נשארות לבנות והעור משתזף. כשהלכתי לרופא עור אחרי הטיפול של הכדורים הוא אמר שלדעתו הפטריה כן נעלמה מתחת לעור ומה שנשאר זה רק הסימנים לש הפטריה מעל העור ונתן לי משחה שקוראים לה יומובט קרם כדי להעלים את סימני הפטריה, אבל אני מפחדת מהמשחה הזו כי קראתי בעלון שהיא מבוססת על סטרואידים וזה די מרתיע אותי.
    מה גם שאני לא חושבת שזה יעזור כי הפטריה רק ממשיכה להתפשט למרות הכדורים והמשחות. אני כבר לא יודעת מה לעשות אני כבר לא יכולה ללכת לים או לבריכה בקיץ כי אני שחומה ועם השיזוף הפטריות נהיות ממש בולטות וזה ממש מכוער.
    יכול להיות שזה לא פטריות שמש וזה משהו אחר? ואם כן אז יש אולי דרך אחרת להעלים את הפטריות האלה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פטריות שמש שלא עוברות

הוספת תגובה

• פטריות שמש שלא עוברות - תגובה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    05/01/2011

סיון, אם סבלת אכן מורסיקולור, אזי לאחר ריפוי הפטריה עדין נשאר כתם עור בהיר ועוברים שבועות רבים עד שהפרשי הגוונים נעלמים.
    המלצתי: פני שנית לרופא העור שלך או לרופא עור אחר לחוות דעת נוספת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו