האם הנקודת חן חשודה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם הנקודת חן חשודה?
    רינת
    03/01/2011

יש לי נקודת חן או יותר נכון כמו שומה כזאת במצח כבר מגיל 12 בערך ואני בת 22 כל הזמן היא די הפריעה לי (אסטתית) אבל לא הדאיגה אותי במיוחד ועם הזמן שמתי לב שהיא טיפה גדלה והיא דיי קטנה בעצם בערך ברוחב 3 מילימטר אולי קצת יותר ובצבע בהיר כאילו טיפה יותר כהה מהצבע של העור.
    לא יורד לי מישם דם למעט פעם אחת שכנראה פצעתי אותה כשגירדתי כי זה ממש בנקודת המפגש של השיער והמצח ויש קצת שיער שמכסה את זה אז ירד מישם טיפה דם פעם אחת לפני כמה שנים כתוצאה מגירוד ... אז מה שמדאיג אותי זה שפתאום לפני שלוש שבועות בערך ראיתי על הנקודה שיש עליה עוד נקודה אחת בצבע שחור או חום כהה כזה ממש ממש קטנה...אפשר לתאר את זה שזה נראה כאילו לקחו קייסם עם צבע שחור ושמו נקודה קטנה על זה...וזה נראה מוזר כזה כי הנקודה החומה הזאת לא יורדת מזה כבר חודש בערך וגם בגלל שמידי פעם טיפה מגרד לי שם כאילו שמגרד לי גם בשיער וגם בנקודה אז רציתי לדעת אם אולי זה נשמע חשוד ?ואם כדאי לי למהר לבדוק את זה אצל רופא עור?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם הנקודת חן חשודה?

הוספת תגובה

• ורציתי גם לשאול מה זה יכול להיות

רינת
    03/01/2011

מה רוב הסיכויים שזה לפי התיאור שלי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הנקודת חן חשודה? - תגובה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    05/01/2011

רינת, יתכן שמדובר בשומה אינטראדרמלית מסוג Meischer שמתחילה על הפנים ככתם כהה קטן ועם השנים הופכת בולטת כלפי חוץ וגם מתבהרת מההיקף פנימה.
    שומות אלה הנן שפירות באופיין והשינויים בן מעידים על מהלך שפיר.
    בכל מקרה, כדי לקבל תשובה מוסמכת וודאית לחששותיך עליך לפנות לבדיקת רופא עור. תשובתי מתייחסת לתופעה שכיחה אך אינה מעידה כלל ועיקר על הנגע שאת מתארת ולכן אינך יכולה להסתפק בה!. יעוץ מוסמך לבעייתך ינתן רק על סמך בדיקה קלינית של רופא עור!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ממש הבנתי

רינת
    06/01/2011

אם מדובר בשומה שאמרת שיתכן וזה זה- האם זה מסוכן? זה סרטני או ממאיר ?
    ומה זה מהלך שפיר?

בכל מקרה אני צריכה ממש למהר ללכת לרופא עור או שזה לא נשמע משהו מדאיג\??
    זה יכול להיות התחלה של גידול מסוכן שחייב טיפול דחוף?.?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי?

רינת
    10/01/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי? - תגובה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    10/01/2011

רופאי העור שך הפורום בודקים מטופלים במקומות עבודתם השונים בשעות עבודתם ועונים בהתנדבות לשאלות גולשים בזמנם הפנוי.
    אני ממליץ לך בהקשר לכך לאמץ גישה יותר מנומסת ולשקול אפילו שימוש במילות תודה (וכיו"ב).
    מעבר לכך העצה היחידה הנכונה עבורך הנה לפנות בהקדם לבדיקת רופא עור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנה גם תמונה של הנקודה הבולטת

רינת
    10/01/2011

והיא מאז ומתמיד היתה בולטת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו