מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ל-ליזין והרפסאיתן12/01/2011
שלום,
יש לי הופעות תכופות של הרפס בשפתיים, אחרי הופעת הפצעים אני מורח זובירקס על הפצע 5 פעמים ביום כמו שצריך.
בגלל שההופעות הם תכופות אני מחפש משהו למניעת הפצעים או הורדת התכיפות.
יש לי 2 שאלות:
1. אם אמרח זובירקס על השפתיים על בסיס יומ-יומי, האם זה יגרום למניעה מסויימת בהתפרצות הפצעים?
2. קראתי שחומצת האמינו ל-ליזין עוזרת למניעה והחלמת הפצעים.
לא כל כך ברור לי אופן השימוש, ואודה אם תוכל לעזור לי.
אתרי רפואה מסויימים מציינים שיש לקחת עד 3000 מ"ג ליזין ביום לצורך מניעה, ובעת התפרצות יש להעלות את המנה היומית ל6000מ"ג, לעומת זאת על תוית המוצרים כתוב לקחת כדור אחד - שתיים ביום (500 מ"ג - 1000 מ"ג). מה המנה המומלצת?
ובנוסף, האם צריך לקחת את זה על קיבה ריקה, או אחרי האוכל (ליצרנים שונים יש הוראות שונות).
אודה על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מישהו שמע על זה בכלל?
איתן18/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל-ליזין והרפס - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ20/01/2011שלום איתן,
לא נתקלתי בספרות הרפואית בעדות שנטילת L-lysine מועילה למניעת אירועים חוזרים של הרפס השפתיים או הרפס בכלל.
במקרים של אירועים תכופים ניתן לאחר בירור (לשלול למשל נשאות HIV) לטפל תקופה ממושכת בטבליות זובירקס למניעה למשך חודשים רבים. לאחר מכן צפויה הפחתת תדירות האירועים.
למידע נוסף ותכנון טיפול פנה לרופא העור שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נקודת חן חשודה ילדה בת 7
פצעים ברגליים בעונת הקיץ והאם יש טיפול
מה צריך לעשות כדי למנוע נשירת שיער
נגע בקרקפת אצל הבן שלי
משחה לידיים לעור יבש ללא שמן
פצעים כתוצאה מגילוח ומה יש לעשות כדי להיפטר מהם
יש לי פצע לאחר הסרת שומה שמסרב להירפא
אבצסים חוזרים ונשנים באזור ליד האוזן
האם סביר בגיל חמש לחוות פיגמנטציה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?