מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פטרייה באגודלרונית13/02/2011
שלום, כבר כמעט שנה שהולכת ומתפתחת פטריה בציפורן האגודל שלי.
משתמשת באופן קבוע בטיפות אגיספור אך המצב לא משתפר וזה רק הולך ומחמיר. העור מסביב לציפורן מתנפח וזה כואב. הציפורן גם נשברת בקצה.
הרופאה אמרה שהטיפול באגיספור יעזור, אני לא רואה שום תוצאות וזה מציק, כואב ומכוער.
האם יש פתרון אחר? האם טיפול בלייזר לציפורן עוזר והאם איננו מסוכן? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרייה באגודל - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ17/02/2011שלום רונית.
הממצאים המתבטאים בתמונה שצירפת מתאימים יותר לזיהום בחיידק שהתיישב בין הציפורן ובין העור שתחת הציפורן.
המלצתי: פני לבדיקת רופא עור ובצעי בהפנייתו בדיקות לבירור הגורם: האם פטרייה או חיידק.
באם מדובר בחיידק - לרוב כזה ששמו Pseudomonas aeruginosa אני ממליץ למטופלי טיפות עיניים שמכילות כלוראמפניקול - לטפטף תחת הציפורניים פעמיים ביום.
כמו כן את סובלת מדלקת העור שסביב הציפורן הקרויה Paronychia. הטיפול היעיל ביותר במצב זה הנו משחה סטרואידית פוטנטית (משחת דרמובט למשל).
בכל מקרה - עליך לפנות לבדיקת רופא עור, לברר האם ממצאי הבדיקה מתאימים להתרשמותי מהתמונה, לבצע בדיקות אם נדרשות לדעת רופא העור ולטפל בהתאם.
הערה: פטרת ציפרניים אינה מגיבה אף פעם לטיפול במריחה - משחות או טיפות (כמו טיפות האגיספור בן השתמשת)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נקודת חן חשודה ילדה בת 7
פצעים ברגליים בעונת הקיץ והאם יש טיפול
מה צריך לעשות כדי למנוע נשירת שיער
נגע בקרקפת אצל הבן שלי
משחה לידיים לעור יבש ללא שמן
פצעים כתוצאה מגילוח ומה יש לעשות כדי להיפטר מהם
יש לי פצע לאחר הסרת שומה שמסרב להירפא
אבצסים חוזרים ונשנים באזור ליד האוזן
האם סביר בגיל חמש לחוות פיגמנטציה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?