פטרייה באגודל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פטרייה באגודל
    רונית
    13/02/2011

שלום, כבר כמעט שנה שהולכת ומתפתחת פטריה בציפורן האגודל שלי.
    משתמשת באופן קבוע בטיפות אגיספור אך המצב לא משתפר וזה רק הולך ומחמיר. העור מסביב לציפורן מתנפח וזה כואב. הציפורן גם נשברת בקצה.
    הרופאה אמרה שהטיפול באגיספור יעזור, אני לא רואה שום תוצאות וזה מציק, כואב ומכוער.
    האם יש פתרון אחר? האם טיפול בלייזר לציפורן עוזר והאם איננו מסוכן? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פטרייה באגודל

הוספת תגובה

• פטרייה באגודל - תגובה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    17/02/2011

שלום רונית.
    הממצאים המתבטאים בתמונה שצירפת מתאימים יותר לזיהום בחיידק שהתיישב בין הציפורן ובין העור שתחת הציפורן.
    המלצתי: פני לבדיקת רופא עור ובצעי בהפנייתו בדיקות לבירור הגורם: האם פטרייה או חיידק.
    באם מדובר בחיידק - לרוב כזה ששמו Pseudomonas aeruginosa אני ממליץ למטופלי טיפות עיניים שמכילות כלוראמפניקול - לטפטף תחת הציפורניים פעמיים ביום.
    כמו כן את סובלת מדלקת העור שסביב הציפורן הקרויה Paronychia. הטיפול היעיל ביותר במצב זה הנו משחה סטרואידית פוטנטית (משחת דרמובט למשל).
    בכל מקרה - עליך לפנות לבדיקת רופא עור, לברר האם ממצאי הבדיקה מתאימים להתרשמותי מהתמונה, לבצע בדיקות אם נדרשות לדעת רופא העור ולטפל בהתאם.
    הערה: פטרת ציפרניים אינה מגיבה אף פעם לטיפול במריחה - משחות או טיפות (כמו טיפות האגיספור בן השתמשת)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו