מינוציקלין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • מינוציקלין
    רונן
    23/02/2011

    יש לי אקנה יחסית קל באיזור הפנים ואקנה בינוני באיזור הגב העליון,
    מה שכן כנראה העור שלי רגיש וכל פצע הכי קטן משאיר לי סימן אדום שעובר אחרי הרבה מאוד זמן..
    וגם יש לי הפרשת יתר של בלוטות החלב באף, וזה גורם לאף שלי להוציא המון שומנים.

    אני מתאמן בחדר כושר ואני מרכיב עדשות מגע ואני לא לוקח ריאוקוטן בגלל התופעות לוואי ואני גם לא רוצה לקחת כי המצב לא עד כדי כך חמור.

    אבל אני מתלבט בין 2 שיטות הטיפול הבאות :

    1. אני כבר שבועיים משתמש בסבון פנים ACNIL WASH ולפעמים מורח משחה CLEAREX5% נקודתי וללא ספק יש שיפור משמעותי - אם אני ימשיך זה יכול למנוע את התפרצות האקנה או לעזור למצב שבו וכמעט לא יוצא פצעים?


    2. הרופא עור המליץ לי על הכדור מינוציקלין ל-3 חודשים, אך ממה שקראתי והבנתי שהכדור הוא רק אנטיביוטיקה ושמסיימים לקחת אותו האקנה חוזר ואפילו חמור יותר - האם זה נכון? האם ייש סיכוי גדול שאני אקח את המינוציקלין וזה ייעלים לגמריי את האקנה? האם המינוציקלין משפיע על כל הגוף או רק על הפנים?

    האם המינוציקלין יעזור לי בהפרשת בלוטות החלב (השומנים שיוצאים מהאף) או בהעלמת הכתמים האדומים?


    תודה מראש

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מינוציקלין

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • מינוציקלין - תגובה

    ד''ר אריה י. ליפשיץ
    24/02/2011

    שלום רונן,
    להלן שאלותיך ותשובותי:
    1.
    שאלתך: אני כבר שבועיים משתמש בסבון פנים ACNIL WASH ולפעמים מורח משחה CLEAREX5% נקודתי וללא ספק יש שיפור משמעותי - אם אני ימשיך זה יכול למנוע את התפרצות האקנה או לעזור למצב שבו וכמעט לא יוצא פצעים?
    תשובתי: מדובר באמצעי טיפול שידכאו מעט את ביטויי האקנה ויקלו את תופעות המחלה אך לצערי לא מדובר בטיפול שירפא את המחלה
    2.
    שאלתך: הרופא עור המליץ לי על הכדור מינוציקלין ל-3 חודשים, אך ממה שקראתי והבנתי שהכדור הוא רק אנטיביוטיקה ושמסיימים לקחת אותו האקנה חוזר ואפילו חמור יותר - האם זה נכון? האם ייש סיכוי גדול שאני אקח את המינוציקלין וזה ייעלים לגמריי את האקנה? האם המינוציקלין משפיע על כל הגוף או רק על הפנים?
    תשובתי: המינוציקלין משפיע על כל הגוף והנו תרופה יעילה אך גם המינוציקלין רק מדכא את האקנה ולא מרפא אותה ולכן אין לצפות ש"יעלים לגמרי" את האקנה
    3.
    שאלתך: האם המינוציקלין יעזור לי בהפרשת בלוטות החלב (השומנים שיוצאים מהאף) או בהעלמת הכתמים האדומים?
    תשובתי: לשתי השאלות האחרונות - לא
    הערה: אם גילך מעל 18 ואתה סובל עדיין מאקנה ובייחוד אם הפצעים מותירים סימנים על עורך, עליך לשקול שוב את אפשרות הטיפול ברואקוטן. למרות תופעות הלוואי הזמניות והמגבלות (חדר כושר, עדשות וכו') מדובר בתרופה היחידה שיכולה לרפא אקנה ולכן כדאי לשקול שוב את האפשרות ליטול אותה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • האמת שאני רק בן 16

    רונן
    24/02/2011

    והאמת שתמיד היה לי אקנה פה ושם ורק בכמה חודשים האחרונים יצא לי התפרצות רצינית בעיקר באיזור המצח.

    האמת שרוב הפנים שלי חלקות הבעיה היא רק במצח, שיש לי הרבה פצעים שמשאירים לי המון כתמים אדומים להמון המון זמן.. ממש המצח שלי נראה כמו שדה תותים, אבל למזלי שאר הפנים ממש חלקות!



    בכל מקרה לגבי המינוציקלין,
    1.האם בטוח האקנה לא יעבור אחרי זה? אין סיכוי שזה לפחות ידכא את המחלה וישפר את מצב הפצעונים עד דיכוי מוחלט וסופי שיבוא עם הזמן? הכוונה היא שבטוח שאחרי שאני אפסיק לקחת את הכדורים המצב יחזור לקדמותו?

    2. כתוב שצריך להמנע מחשיפת יתר לשמש. יוצא לי במשך היום להיחשף פה ושם לשמש, לא ברמות של שיזוף או שהייה ממושכת, אבל יוצא לי להיחשף. האם הכוונה להזהר מהשמש היא ממש כוונה לכל 10 דקות קטנות בשמש? או שהכוונה בעיקר לשיזוף\שהייה ממושכת ללכת לים וכאלה.. ?


    תודה מראש

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו