כתם פיגמנטציה בעקבות שימוש בכדורים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כתם פיגמנטציה בעקבות שימוש בכדורים?
    רונן
    26/02/2011

אני בן 16 ויש לי אקנה בינונית וקיבלתי מהרופא לקחת כדורים של מינוציקלין למשך תקופה של 3 חודשים.

אני כבר 4 ימים לוקח את הכדורים, ואני לא יודע אבל התחיל להיות לי באחד הלחיים מן כתם חום\אדמומיות כזאת.
    זה לא מגרד, ואין לי שום תופעת לוואי של הכדורים..

האמת שאני לא יודע אם זה פיגמנטציה כי אומנם כי אני לא בדיוק מזהה אם זה חום או אדום..האמת שזה לא כזה בולט, ויכול להיות מצב שזה היה לי עוד מלפני לקיחת הכדורים ואני סתם פרנואיד.. אבל לא יודע לא שמתי לב לזה לפני שהתחלתי לנטול את הכדורים.

אגב אני לא נחשפתי לשמש לזמן של יותר מ10 דקות ככה שאני לא מאמין שזה בגלל השמש..

יש לי תור לרופא המטפל שלי אבל רק בעוד כמה שבועות, ועד אז - אני לא יודע אם להמשיך בלקיחת המינוציקלין ?

אני לא יודע אם הכתם\האדמומיות הזאת נוצרה בגלל הכדורים.. ואני לא יודע אם היא תעבור..

אני לא יודע אם לחכות עוד כמה ימים לראות אם הכתם\אדמומיות עוברת, כי בתכלס הכל טוב עם הכדורים ואני לא מרגיש שום דבר מוזר.. אבל פתאום שמתי לב לכתם\אדמומיות הזאת באחד הלחיים.. וזה כבר 3 ימים לא עובר.

האם אחד מתופעות הלוואי של הכדורים זה אדמומיות\פיגמנטציה בלחיים? האם זה לא קשור לתקופה? האם זה בגלל ה5-10 דקות שנחשפתי לשמש ללא הגנה בזמן לקיחת הכדורים? האם להפסיד מייד לקחת את הכדורים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כתם פיגמנטציה בעקבות שימוש בכדורים? - תגובה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    28/02/2011

שלום רונן,
    נטילה ממושכת של מינוציקלין במינון גבוה (100 מג"ר ליום או יותר) עלולה לגרום לתופעות פיגמנטריות על העור וריריות הפה.
    הסיכוי שהכתם על פניך נגרם עקב הטיפול במינוציקלין הנו קלוש אך בכל מקרה עלי לייעץ לך להפסיק את הטיפול בתרופה ולפנות בהקדם לבדיקת רופא העור שלך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו