קונדילומה - גבר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קונדילומה - גבר
    מודאג
    28/02/2011

היי,
    אני חושד שיש לי קונדילומה, לפני יותר משנה - צצו לי כמו 2 נקודות קטנות ובהירות באיבר המין.
    כנראה מתוך הדחקה, וגם בגלל שאותן נקודות קטנות ולא הפריעו לי במיוחד, לא הלכתי לבדוק את הנושא, ולאחרונה קראתי - והבנתי שכנראה מדובר בקונדילומה. מה שהלחיץ אותי מאד.

שאלותיי הן:
    1. באם לא טיפלתי/נבדקתי והקונדילומה קיימת למעלה משנה (אולי אפילו שנתיים) - האם הסיכון גדל?
    2. האם אני מסכן את בנות זוגי בקיום יחסי מין עם קונדום (הנקודות ממוקמות כ2 ס"מ מתחת פתח השופכה, בחלקו הקדמי של איבר המין)?
    3. האם אני מסכן את בנות זוגי בקיום יחסי מין אוראליים?
    4. אני חושש מאד מצלקות כתוצאה מטיפול בקונדילומה - האם הטיפול היחיד שבא בחשבון הוא לייזר?
    5. מה העלות המשוערת של טיפול בלייזר? במידה והסכום יקר לי מדי כרגע, כדאי לי להמתין שיהיה לי את הסכום או לרוץ לטפל בבעיה בהקדם האפשרי?
    6. האם לאחר הסרת הקונדילומה וירוס הHPV עדיין יהיה בגופי, והאם אהווה סיכון כלשהו לבנות זוגי?
    7. האם לאחר הסרת הקונדילומה - במידה ואעשה חיסון, אוכל לדעת בוודאות שהקונדילומה לא תחזור ושלא אדבק יותר לעולם?

המון תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קונדילומה - גבר

הוספת תגובה

• קונדילומה - גבר - תגובה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    02/03/2011

שלום,
    להלן שאלותיך ותשובותי:
    1.
    שאלתך: באם לא טיפלתי/נבדקתי והקונדילומה קיימת למעלה משנה (אולי אפילו שנתיים) - האם הסיכון גדל?
    תשובתי: סיכון למה? להדבקת בנות זוג - כן. להדבקה עצמית לאזורים סמוכים - כן.
    2.
    שאלתך: האם אני מסכן את בנות זוגי בקיום יחסי מין עם קונדום (הנקודות ממוקמות כ2 ס"מ מתחת פתח השופכה, בחלקו הקדמי של איבר המין)?
    תשובתי: כן אך במידה פחותה אם אתם מקפידים להשתמש בקונדום לפי הכללים
    3.
    שאלתך: האם אני מסכן את בנות זוגי בקיום יחסי מין אוראליים?
    תשובתי: בהנחה שאתה מתכוון ליחסי מין אוראליים ללא הגנת קונדום - אז אכן כן.
    4.
    שאלתך: אני חושש מאד מצלקות כתוצאה מטיפול בקונדילומה - האם הטיפול היחיד שבא בחשבון הוא לייזר?
    תשובתי: לא. ניתן לבצע גם טיפול בחנקן נוזלי ובמקרים מסויימים גם תרופות יכולות להועיל.
    5.
    שאלתך: מה העלות המשוערת של טיפול בלייזר? במידה והסכום יקר לי מדי כרגע, כדאי לי להמתין שיהיה לי את הסכום או לרוץ לטפל בבעיה בהקדם האפשרי?
    תשובתי: פנה לבדיקת רופא עור שיוכל לטפל בך בעזרת חנקן נוזלי או להמליץ על תכשיר תרופתי מתאים
    6.
    שאלתך: האם לאחר הסרת הקונדילומה וירוס הHPV עדיין יהיה בגופי, והאם אהווה סיכון כלשהו לבנות זוגי?
    תשובתי: לצערי כן אך במידה פחותה בהרבה
    7.
    שאלתך: האם לאחר הסרת הקונדילומה - במידה ואעשה חיסון, אוכל לדעת בוודאות שהקונדילומה לא תחזור ושלא אדבק יותר לעולם?
    תשובתי: לצערי לא: א. החיסון מכוון למס' זנים של הוירוס, אך לא לכל הזנים האפשריים. ב. זמן השימוש בו לא היה ארוך מספיק כדי לצבור נתונים שיאפשרו תשובה מוסמכת לשאלתך זו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר ליפשיץ - תודה רבה על התגובה!

מודאג
    03/03/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו