ציקלוספורין - חולת פסוריאזיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציקלוספורין - חולת פסוריאזיס
    מיכל
    08/03/2011

שלום, אני בת 26 סובלת מפסוריאזיס בגוף ובקרקפת.
    עברתי טיפולים רבים שלא עזרו לי בכלל. המצב מחמיר וגם מקשה לעשות פעיליות ביום יום. הרופא הציע לי לקחת ציקלוספורין כטיפול ססיטמי.
    לאחר עיון בפורומים, ראיתי הרבה תגובות של אנשים שאמנם הטיפול עזר להם, אך ברגע שהפסיקו לקחת הפסוריאזיס התפרץ בצורה חמורה.
    רציתי לדעת אם זה תמיד יחזור לאחר סוף הטיפול? כמובן שאי אפשר לחזות מה יקרה לי, אבל האם אחוזים גבוהים של מטופלים חוזר הפסוריאזיס לאחר הפסקת הטיפול?
    ועוד דבר, האם יש עוד משהו ששווה לי לשקול? עשיתי כבר יותר מדי טיפולי פוטותרפיה השנה, ככה שהרופאים אומרים שמסוכן שהמשיך, זה גם לא כ"כ עוזר רק מונע מהפסוריאזיס להתפשט. כמובן שניסיתי כבר כל משחה שקיימת, לא עוזר...

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ציקלוספורין - חולת פסוריאזיס - תגובה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    16/03/2011

שלום מיכל,
    הטיפול בציקלוספורין מיועד לתקופה קצרה כדי להשרות הפוגה מיידית.
    פני שנית לרופא העור שלך ושיקלו אפשרויות טיפול ארוכות טווח יותר כמו מתוטרקסט או אחת התרופות הביולוגיות החדישות שקיימות היום בעולם וכלולות בתנאים מסויימים בסל הבריאות הממלכתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו