טיפול בילדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בילדה
    אמא שלה
    05/04/2011

שלום רב. ביתי בת שלוש, שוקלת כ14 ק"ג. קרחת עגולה בראש אובחנה אחרי הרבה זמן כגזזת. עשתה בדיקת תפקודי כבר, יצא אס.אי.טי קצת גבוה (38 כשהגבול העליון 31), והרופאה החליטה שנתחיל בטיפול גריזופולבין 5 סי.סי פעמיים ביום, ומעקב כל 3 שבועות של תפקודי כבד. זאת בנוסף לחפיפה בשמפו סברוסל שלוש פעמים בשבוע. השאלות שלי: אני מתקשה להשיג מידע בעברית על התרופה - מה הן תופעות הלואי? האם זהו המינון המתאים? (אני שואלת כי לרופאה היו היסוסים לגבי המינון), האם זהו הטיפול המומלץ? האם זה בסדר לאור התוצאות בבדיקה? כמה זמן אמור להימשךהטיפול עד שייראו תוצאות כלשהן? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בילדה

הוספת תגובה

• טיפול בילדה - תגובה

ד''ר אכי פרידמן
    05/04/2011

ראשית אני מקווה שהאבחנה של גזזת היא אבחנה נכונה ומדויקת (בוצעה תרבית ו/או משטח ישיר ו/או שניהם והוכחה הימצאות הפטריה).
    שנית, התרופה גריזופולבין מוכרת יותר בשם גריפולין. המינון המקובל לטיפול בתרופה זו הינו סביב 10 מ"ג לק"ג משקל גוף. יש לבדוק את התאמת המינון למינון אותו מקבלת הילדה. קחי בחשבון כי ייתכן כי הרופאה המטפלת הינה זהירה במיוחד ונותנת מינון מעט נמוך. יש לבצע ביקורות לגבי ספירת דם ותפקודי כבד בכדי לבדוק שאין פגיעה בהם במהלך הטיפול.
    אם אכן גזזת הטיפול עשוי לעיתים להיות ארוך (אפילו 6 חודשים) ואני ממליץ בחום להעזר גם בטיפולים בסבוסל, להשתמש בו כשמפו ולהשאירו על הקרקפת כ-15 דקות לפני שטיפה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו