גרד ופצעים בקרקפת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גרד ופצעים בקרקפת
    לימונית
    10/05/2011

לרופאים שלום,

רקע כללי: סובלת מבעיות עור רבות ואובחנתי בעבר כסובלת מאטופיק דרמטיטיס עקב אקזמות קשות ופריחות וגירוייםאחרים בעור בכל מיני אזורים בגוף, ובדיעבד התברר שיש לזה כנראה רקע גנטי (התגלתה תסמונת דיי רחבה הכוללת גם בעיות עור ועצם).

בשנה האחרונה אני סובלת מבעיה יחסית חדשה אצלי, והיא גירוד נוראי בעור הקרקפת.
    איני יודעת בדיוק מה גורם למה, אבל יש לי גרד נוראי, ויש כנראה פצעים שתוך כדי הגירוד נפתחים, אבל מתחת לפצעים יש בלוטות כאלה שמתנפחות.
    מה שכן זכור לי שבהתחלה היתה לי הרבה פעמים רק מין תחושה לא נעימה כזאת, מעין צמרמורת כזאת בראש שכאילו מישהו מותח לי את העור והצמרמורת מתחילה. עם הזמן הצטרפו כל התיאורים שתיארתי, כשאני כמובן לא יודעת מה הביצה ומה התרנגולת.
    חשוב לציין שכאשר גיליתי שזה מעבר לצמרמורת, זה היה בשלב שהראש היה מלא בקשקשת או גלדים ענקיים, ואף פחדתי שזה פסוריאזיס. בשלב מסוים, לאחר שכבר גרדתי הכל, רופא המשפחה הסתכל, אבל הוא לא ממש הצליח לראות מבעד לשיער ושלח אותי לרופא עור. עד היום לא הלכתי לרופא עור כי אני דיי מיואשת מהתחום הזה, כל התכשירים שקיבלתי עד היום לבעיות האחרות שתיארתי, לא ממש עזרו.
    כל פעם אני מגלה שיש לי מוגלה שנוזלת ומדביקה לי את השיער, כך שייתכן וזה מהגרד וייתכן וזה מה שמוביל לגרד, כשהיא מתייבשת ויש קשקת של גלדים.

אשמח לדעת אם יש לכם השערה על מה מדובר?
    כלומר, אני מעוניינת לדעת מה זה הבלוטות שמתנפחות ?(לא בגודל הפצע, אלא במישוש הם ממש נפיחות תת עורית כזאת), מדוע הגרד הנוראי הזה?
    והאם יש תכשירים יעילים(I!!) לעור הקרקפת שניתן בעזרתם להפחית את הסיוט?

בתודה,
    לימונית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גרד ופצעים בקרקפת

הוספת תגובה

• גרד ופצעים בקרקפת - תגובה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    25/05/2011

סיפורך מתאים לסיבוך (זיהום חיידקי) של מחלת עור דלקתית על הקרקפת אך כמובן שאיני יכול לייעץ לך באופן מוסמך רק על סמך הנתונים המובאים בפורום.
    עליך לפנות בהקדם לבדיקת רופא עור להמשך הבירור והטיפול. הביאי אליו את כל הניירת הרפואית שברשותך, המפרטת את טיב מחלתך התורשתית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו