מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גירודים במצבי לחץמאור16/05/2011
בן 17.5. כבר כמה שנים שאני סובל מבעיית גירודים.. "גירודים" זו מילה לא נכונה כ"כ, אני אסביר בהמשך. בכל פעם שאני נלחץ [מתעצבן, מתרגש, עובר ברחוב ליד אדם שאני לא רוצה לראות, צועק, נכנס למקום מלא אנשים, או שאני יודע שאני הולך לעשות משהו שילחיץ אותי] אני מתחיל להרגיש עקצוצים נוראיים בראש, בגבות, בזקן, בחזה, בידיים ובגב. זה אף פעם לא מגיע לרגליים. בכל המקומות שבהם מגרד גם יש חספוס בעור, המון נקודות, אבל אין לי שום בעיה בעור, והעובדה שזה קורה רק כשאני נלחץ מוכיחה את זה. עם השנים התדירות רק החמירה, וגם הגירודים.. הגוף שלי ממש מתחמם, בעיקר הראש, ואני מרגיש אלפי מחטים עוקצות אותי במקביל במהירות בכל הגוף, העור נעשה אדום ואני מתגרד באגרסיביות. בדר"כ זה גם קורה לי כשאני במקומות מסויימים [לדוגמא, כ-10 מטר לפני מכון הכושר, כי אני יודע שאני הולך להיכנס למקום מלא באנשים].
מה גם, שהמצב החמיר ממה שהיה בשנים האחרונות.. זה הגיע גם לחלומות שלי. עד כה זה קרה פעמיים בזמן שינה. כשאני חולם חלום שאני נלחץ בו, אני מרגיש דקירות עוקצות חזקות בכל הגב ומתעורר מהר להתגרד. זה לא היה בשנים האחרונות, רק עכשיו התחיל.
במקלחת אני תמיד מגרד את העור ובתוך הציפורניים יש מן חומר אפור כזה, וזה לא נגמר אף פעם.. לא משנה כמה אני אגרד את הגב, תמיד יהיה עוד שיכנס לציפורניים.
איך אפשר לטפל בבעיית הגירודים? ללכת ברחוב ולהתחיל להתגרד באגרסיביות וכמעט לבכות מזה, זה בלתי נסבל. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
אבי16/05/2011יש לך בדיוק מה שיש לי.
זה התחיל לי בגיל 17.5
זה עקצוצים בפנים לפעמיםמגיע גםלצוואר קצת
זה קורה לי גם כשאני נלחץ וגם שחם בחוץ (כנראה בגלל שאני שונא שחם לי וזה גורם לי ללחץ שגורם לי לעקצוץ)
זה כמעט נטו פסיכולוגי
אין לזה כלכך טיפול רק פסיכולוגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגירודים במצבי לחץ - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ25/05/2011שלום מאור,
תיאורך מתאים להתנייה נפשית בה מתורגמות תחושות מצוקה נפשית שלך לתחושת גרד פיזי ולא למחלת עור.
יתכן שהישועה עבורך מצוייה בטיפול פסיכולוגי התנהגותי, אולי אפילו בעזרת התנייה באמצעות היפנוזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נקודת חן חשודה ילדה בת 7
פצעים ברגליים בעונת הקיץ והאם יש טיפול
מה צריך לעשות כדי למנוע נשירת שיער
נגע בקרקפת אצל הבן שלי
משחה לידיים לעור יבש ללא שמן
פצעים כתוצאה מגילוח ומה יש לעשות כדי להיפטר מהם
יש לי פצע לאחר הסרת שומה שמסרב להירפא
אבצסים חוזרים ונשנים באזור ליד האוזן
האם סביר בגיל חמש לחוות פיגמנטציה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?