פצעונים אדומים ויבשים היוצרים מושבה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פצעונים אדומים ויבשים היוצרים מושבה
    חיים
    20/05/2011

שלום דוקטור!
    מזה למעלה מחצי שנה, אני סובל - ברגל שמאל בלבד, מפצעונים אדומים ויבשים המופיעים צמודים זה לזה ויוצרים מושבה קשתית. אין לפצע הפרשות או ריח.
    הפצעים גוררים קילוף בעור (ובפירוש לא בגלל גרוד שלי. אני מתאפק ובקושי מגרד).
    יש לי הרגשה שמדובר בטפיל איירובי הגורם לקילוף כדי לזכות במנות החמצן הדרושות לו....
    הכל התחיל במיקום אחד בכף הרגל התחתונה. לאט לאט התפשט הטפיל הזה ויצר עוד ועוד קשתות - חלקן מתחברות זו לזו למעין "שרשרת". תוך דילוג על כל אורך הרגל, הגיעו הפצעים גם למפסעה השמאלית - על הרגל ולא על הסקרוטום. לפני מספר חודשים, בחן את הפצעים הדרמטולוג שלי (ד"ר אריה ליפשיץ) אשר קבע ש"אין לזה טיפול". הוא נתן לי בכל זאת משחת Dermovate של חברת glk הבריטית. (כנראה שזהה על הרגל שני סוגי נגעים).
    המשחה לא עשתה את שלה. גם נסיונות "סבתא" אחרים שלי לא עזרו כגון: שטיפות סבון תורכי המכיל גופרית, בוץ מים המלח, חיטויים באלכהול לפני כל טיפול, עדינול לתפרחת חיתולים. . . קרם גוף שונים. שום דבר.
    ד"ר ליפשיץ שלל את האפשרות שמדובר בזיהום שהתפתח בצלילה בים סוף, לאחר ששרטתי את כף רגלי (שריטה קטנה אך מדממת) על אלמוג. ד"ר ליפשיץ אבחן אצלי בעבר ובדיוק מרשים, זיהום של שחפת הדגים בכף היד.
    אני עם היסטוריה של שני זיהומים (לפני 10 ו 3 שנים) באותה כף יד - ימין. אין באמת שום דמיון בין מבנה התפרחת אז והיום: לא בגודל ולא בצורה. מצ"ב תמונה של הזיהום אז - לא היום

[email protected] 054-6371079
    אנא לא בשבת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פצעונים אדומים ויבשים היוצרים מושבה - תגובה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    23/05/2011

שלום חיים,
    לא ניתן להעריך באופן מוסמך את טיב בעייתך על סמך הסיפור והתמונה המצורפת.
    המלצתי: פנה שנית לרופא העור שלך או לרופא עור אחר לצורך חוות דעת נוספת.
    ובנימה פחות רשמית - כוון שאני ד"ר ליפשיץ אריה (ההוא), נסה להגיע אלי שנית להערכה חוזרת. אם לא אוכל להגיע להערכה מדוייקת של האבחנה, אפנה אותך לפורום רופאי עור מייעץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו