ממש מודאגת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ממש מודאגת
    אנונימית
    26/05/2011

שלום,

אתמול קיימתי יחסים אוראלים עם גבר שאני מכירה כשבוע, הוא העיד כי קיים יחסי מין מלאים לפניי. הוא היה ללא קונדום וגמר לי בפה. זו הפעם השנייה אתו, בפעם הראשונה, לפני כמה ימים, הוא לא גמר לי בפה. חייבת לציין כי זו הפעם הראשונה שאני מקיימת יחסים אוראלים. מעולם לא קיימתי יחסי מין עם גבר.

קראתי כל מיני כתבות ופורומים בנוגע להידבקויות שונות ואין לי ממש תשובה לשתי השאלות הללו:

האם ייתכן ונדבקתי באיזו מחלת מין/איידס? מה הסיכויים?
    מה עליי לעשות?
    אנא תשובתם בדחיפות!!!!
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ממש מודאגת

הוספת תגובה

• ממש מודאגת - תגובה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    31/05/2011

הסיכון להידבקות מאיידס במגע מיני אוראלי הנו קלוש עד אפסי. עדיין מקובלת בין רופאי המחלות הזיהומיות הדיעה שהסיכון להידבק באיידס ממגע מיני אוראלי לא מוגן הנו אפסי.
    הסיכון העיקרי הנו להדבק בזיבה או בעגבת:
    עגבת מתבטאת בדלקת שקדים וגרון - לרוב סימפטומטית וניתן לגלות אותה בבדיקה פשוטה.
    זיבה מתבטאת לעיתים בכיב חולף, ובהמשך בבדיקות דם מתאימות.
    המלצתי: אם אתם בדרך לזוגיות יציבה, התחילו לקיים יחסי מין מוגנים ופנו בעוד כ 3 חדשים לבדיקות דם לוודא שאינכם נושאים מחלת מין כלשהי לפני שאתם שוקלים להפסיק להשתמש באמצעי הגנה בעת קיום יחסי מין.
    עד אז - פני לבדיקת רופא המשפחה לוודא שאין סימנים לזיהום בלועך ולבצע בדיקת דם לוודא שלא לקית בעגבת.
    הערה: גם יחסי מין אוראליים מומלץ לקיים עם הגנה ע"י קונדום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו