מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קונדילומה אצל גבריםאור14/06/2011
שלום רב,
לפני כ- 4 חודשים התגלו אצלי נגעים של קונדילומה על איבר המין (שהיו עליי במשך 9 חודשים) ומאז עברתי 4 טיפולים בחנקן נוזלי ובתקווה שזה נגמר.
יש לי כמה שאלות:
1. האם הצלקת (עור בהיר) שהחנקן הנוזלי משאיר תעבור לי מתישהו, ואם כן אז מתי?
2. מה ההבדל בין חנקן נוזלי לבין טיפול בלייזר מבחינת הטיפול הרפואי/ התוצאות הרפאויות?
3. בחלק מהפורומים אני קורא שהנגיף עצמו נשאר על העור לכל החיים ובפורומים אחרים אני קורא שאפשר לחסל את הנגיף לגמרי. אשמח לדעת איזו אמרה נכונה?
4. האם יש דרכים טבעיות לחזק את המערכת החיסונית כדי שתוכל להתגבר בצורה מהירה יותר על הנגיף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדילומה אצל גברים - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ22/06/2011שלום אור,
להלן שאלותיך ותשובותי:
1.
שאלתך: האם הצלקת (עור בהיר) שהחנקן הנוזלי משאיר תעבור לי מתישהו, ואם כן אז מתי?
תשובתי: ההחלמה מטיפול בחנקן נוזלי מלווה לעיתים קרובות בהתפתחות בהרת באזור הצריבה. ברוב המקרים גם הצבע חוזר לטלאים הבהירים. תהליך התחדשות הפיגמנטציה נמשך שבועות רבים למדי
2.
שאלתך: מה ההבדל בין חנקן נוזלי לבין טיפול בלייזר מבחינת הטיפול הרפואי/ התוצאות הרפאויות?
תשובתי: לייזר כואב הרבה יותר (נמדרשת הרדמה מקומית ברוב המקרים) ויקר יותר לביצוע (זמן ועלויות ציוד ובלאי השימוש בו). התוצאות הרפואיות דומות. לחנקן נוזלי יש יתרון כוון שניתן לבצע את הטיפול בו על שטח עור רחב יותר וכך למנוע התפשטות היבלות לאזורי ההדבקה הסמוכים (שם צפויה ההדבקה והתפתחות הנגעים הבאים)
3.
שאלתך: בחלק מהפורומים אני קורא שהנגיף עצמו נשאר על העור לכל החיים ובפורומים אחרים אני קורא שאפשר לחסל את הנגיף לגמרי. אשמח לדעת איזו אמרה נכונה?
תשובתי: אפשר לחסל את המחלה. במקרים בם נותר הוירוס בגרעיני תאים ואינו מתבטא קלינית - אי אפשר לטפל. יתכן שהמענה לכך יהיה שימוש בתכשירי החיסון שמפתחים בזמן האחרון גם לגברים
4.
שאלתך: האם יש דרכים טבעיות לחזק את המערכת החיסונית כדי שתוכל להתגבר בצורה מהירה יותר על הנגיף?
תשבותי: תרופה בשם אלדרה שמורחים לאזור היבלות פועלת באמצעות שיפעול מערכת החיסון של המטופל. איני מכיר שיטות "טבעיות" או קסמים מסוג כלשהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נקודת חן חשודה ילדה בת 7
פצעים ברגליים בעונת הקיץ והאם יש טיפול
מה צריך לעשות כדי למנוע נשירת שיער
נגע בקרקפת אצל הבן שלי
משחה לידיים לעור יבש ללא שמן
פצעים כתוצאה מגילוח ומה יש לעשות כדי להיפטר מהם
יש לי פצע לאחר הסרת שומה שמסרב להירפא
אבצסים חוזרים ונשנים באזור ליד האוזן
האם סביר בגיל חמש לחוות פיגמנטציה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?