ביופסיה טרנס יוגיולרית של הכבד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביופסיה טרנס יוגיולרית של הכבד
    מושתל כבד
    12/02/2016

שלום רב,
    רקע: מושתל כבד על רקע HBV מ2006..תרופות פרוגרף 1mg פעם אחת ביום, סירטיקאן פעמיים ביום, ספיבו פעמיים ביום, אומופרודקס פעמיים ביום.
    הרופא בקש ממני לעשות בדיקת ביופסיה יוגיולרית מכיוון שיש לי דליות רמה 2 .
    יש לי כמה שאלות: 1. מה היא בדיקת ביופסיה טרנס יוגיולרית ואיזה תוצאות אני מקבל מבדיקה זו?
    2. בבדיקת דם יצא שהטסיות עומדות על 56, מה משמעות תוצאה כזו?
    3. בבדיקת דם יצא שה AST עלה ל42, מה משמעות עלייה כזו?
    4. עליתי במשקל ל74 עם גובה של 1.79, הרופא אמר לא לעלות עוד במשקל.. מה משמעות עלייה במשקל?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ביופסיה טרנס יוגיולרית של הכבד - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    14/02/2016

ביופסיה טרנסיוגולרית של כבד לצורך אבחנה של צירוזיס הינה מיותרת כאשר יש דליות. אם הבדיקה נועדה למדידת לחצים ותגובה לדרלין אז יש לה מקום. ייתכן שיש מטרה אחרת שאיני יודע לרופא המבצע את הפעולה. מהלך הפעולה בודאי שהוסבר על ידי הרופא המציע. זוהי ביופסיית כבד בהתבצעת דרך וריד הצורא וורידי הכבד על מנת להקטין את סכנת הדמם בכלל רמת טסיות נמוכה. ייתכן שהרופא מעוניין להבדיל בין פעילות מחלה ויראלית של HBV לבין כבד שומני אבל אם רמת הנגיף (HBV DNA ) אפסית או נמוכה הרי שעליית אנזימי הכבד כנראה אינה נגרמת על ידי הנגיף

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו