מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיזנטריה?טל28/06/2011
ערב טוב,
אני בת 25 ובריאה בד"כ. בשנתיים-שלוש האחרונות, מדיי זמן מה (כל שלושה חודשים ויש תקופות שמדיי חודש) החלו להופיע לי תסמינים של קלקול קיבה: שלשולים מימיים (שורפים כמו אחרי אכילת משהו חריף) שלעיתים מלווים בבחילות וכאבי בטן עזים, ולרוב מלווים גם בחום עד 39 מעלות וכאבים חזקים בעיקר באזור הגב והרגליים (בעיקר בחיבור של הרגל והאגן... הבית שחי של הרגל נניח). החום והכאבים מגיעים בד"כ בערב ועוברים מעצמם עד הבוקר ולמחרת חוזרים שוב. נמשך מספר ימים עד שבועיים.
בכל פעם שפניתי לקופת החולים נאמר לי כי מדובר בדיזנטריה וכי עליי לנטול אנטיביוטיקה, אך בכל מקרה הופנתי לדיאטנית שאמרה כי משקלי בסדר (55 ק"ג, 1.65 מ') וגם התפריט. חשוב לציין שלא חלה ירידה במשקל, גם לאחר תקופות ממושכות של שלשולים.
בנוסף נשלחתי ע"י רופא גסטרו לבדיקת גסטרוסקופיה (גם בשל ירידה בערכי הפריטין) במסגרתה גם נבדק צליאק ונשלל. הבדיקה הייתה תקינה ולא נמצא דבר חריג ולכן נקבע "מעי רגיז".
מאחר והתופעה המשיכה פניתי לחוות דעת נוספת אצל מומחה גסטרו ועברתי בדיקת קולונוסקופיה. במהלך הבדיקה הייתי בהכרה מלאה וחשתי כאב רב לכן לא ניתן היה להגיע למעי הדק. מהמעי הגס נלקחו ביופסיות ומפתח המעי הדק. התוצאות היו תקינות.
הבדיקה התרחשה לפני כחצי שנה, מאז היו עוד כארבעה "התקפים". בפעמיים האחרונות כבר לא הלכתי לקופת החולים משום שלא יכול להיות שמאבחנים דיזנטריה פעם אחר פעם (במיוחד מתוקף היותי אדם נקי שאינו מרבה לאכול בחוץ) ולתחושתי אין תועלת בכמות כה רבה של אנטיוביטיקה לגוף בפרקי זמן קרובים משום שאני לא מספיקה להתאושש וכבר מותקפת שוב.
ולשאלתי! :-)
מעי רגיז? דיזנטריה? קלקול קיבה? טפיל? כל הבדיקות תקינות כולל תרביות צואה למיניהן, פרט לזה אני בריאה וחזקה כמו שור, אוכלת נכון - מה זה יכול להיות? העובדה היא שזה חוזר כל פעם ומלווה בחום גבוה וכאבי שרירים ופרקים.
האם ייתכן ויש איזה טפיל שמנצל מצבים בהם הגוף חלש יותר (תקופות לחץ, מחלות ויראליות קלות וכו') ותוקף אותי? - איזה בדיקות עליי לעשות?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיזנטריה? - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין30/06/2011אין דיזינטריה כל שלושה חודשים ולכן לא סביר שזו האבחנה.
תלונות התקפיות שאת מתארת יכולות להתאים למחלת מעי דלקתית אם כי הסבירות לכך אינה גבוהה ואני הייתי מליצה במקרה זה להשלים הבירור עם קפסולה. אופציה נוספת שכדאי לשלול היא FMF=קדחת ים תיכונית ולשם כך עלייך לפנות למרפאת FMF בשיבא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
טל01/07/2011אני מעריכה מאוד את התגובה,
שבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בעיות עיכול לא ברורות וכאב בחזה
ריפלוקס לרינגו בעקבות ליחה וכחכוך בגרון
אמא שנפטרה בגיל 66 מסרטן מעי גס - גנטי?
פענוח תוצאות קולונסקופיה לחולת קרוהן
אינסומניה ומעי רגיז האם כדאי לנסות תוספת של סיבים?
גסטרוסקופיה שיצאה תקינה וממצאים
בירור לגבי בדיקת רגישות לגלוטן
בעיות עיכול עקשניות ובעיות רפלוקס
בירור לאחר בדיקת גסטרוסקופיה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)