פורום גסטרואנטרולוגיה, מחלות דרכי העיכול - יש לך שאלה?

בפורום זה תוכלו להתייעץ על נושאים כמו קרוהן, קוליטיס, שלשול, עצירות, גזים, צרבת, כאב בטן, סטומה, גסטרוסקופיה, אולקוס, מחלות מעי דלקתיות, מחלות מעיים, מחלות דרכי העיכול, כיב קיבה ועוד
לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציסטה בצוואר לבלב 5 מ"מ
    יעלה
    13/09/2023

שלום
    Mrcp עקב חשש לאבנים בכיס המרה העלה ממצא ציסטי מתאים ל- sb ipmn בגודל 5 מ"מ. בצוואר לבלב.
    עד שאקבל אישור וקביעת תור לביופסיה ercp. אני היסטרית ובלחץ נוראי. יש סיבה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציסטה בצוואר לבלב 5 מ"מ

הוספת תגובה

תמונה

• פיענוח תוצאות גסטרוסקופיה
    שלי
    12/09/2023

שלום קיבלתי היום פיענוח תוצאו גסטרו. ראיתי שם שכתוב שנלקחה דגימה מהתרסריוו השני. ואז נכתב הערה: r/o celiac.
    האם זה אומר שזה רק נבדק או שיש לי ? אשמח למענ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

תמונה

• הימצאות נגעים ציסטיים בלבלב
    א`
    10/09/2023

שלום, לאחר 2 דלקות לבלב חריפות לאחר אוכל שומני, נמצאו שני נגעים ציסטיים בלבלב: נגע ציסטי בגודל 4*9 מ"מ בגוף הלבלב ונגע בגודל 4*4 מ"ב בזנב הלבלב . הנגע הציסטי בגוף הלבלב נוגד כנגע "המשכים עם צינור הלבלב הראשי", וכמתאים ל-IMPN side branch. האם הנגע הציסטי הזה מסוכן ? האם יש לו סיכוי גדול להפוך לממאיר? האם צריך לנתח אותו כבר עכשיו ?

תודה.

הוספת תגובה

תמונה

• בקע סרעפתי גולש ואימון משקולות?
    רענן
    08/09/2023

הי

יש לי את המשולש הקדוש: בקע סרעפתי מחליק ואסיד ריפלוקס קל עם קרוהן קל עד בינוני.

ידוע לי על בקע סרעפתי מחליק ובקע מפשעתי שאלו 2 דברים שונים. אני מעוניין להתחיל לעשות כושר עם משקולות, לפחות 3 פעמים בשבוע. אשמח למשוב:

1. האם יש בעיה בהרמת משקולות עם בקע סרעפתי מחליק?
    2. האם יש מניעה לעשות תרגילים בישיבה או בשכיבה?
    3. האם יש משמעות למשקולות במשקל נמוך ובקע סרעפתי מחליק (בינוני)

תודה רבה רבה

הוספת תגובה

תמונה

• התייעצות בנושא מחלת ריאות
    יעל
    06/09/2023

אימי בת 93
    סובלת ממחלת ריאות חסימתית מזה כשנתיים מה שאוכלת מקיאה וירדה במשקל אנו חסרי אונים ולא יודעת איך לפתור את הבעיה

היום קראתי כתבה שיש מחלה שנקראת איכלזיה שהמאפיינים שלה בדיוק מה שיש לאימי
    האם יש לכך תרופה ולא בדיקה פולשנית או ניתוחית
    אשמח מאוד לקבל את עזרתך על מנת להקל עליה מעט בזמן הארוחה
    תודה על תשובתך
    אם אפשר לשלוח לי גם את התשובה במייל אשמח

הוספת תגובה

תמונה

• התייעצות בנושא בליעה

יעל
    08/09/2023

שלום רב,
    ממתינה דחוף לתשובתכם
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מעקב אחר קולונוסקופיה -בדיקה
    זינה
    24/08/2023

צירפתי מה שרשמו לי לאחר בדיקה קולונוסקופיה
    אפשר בבקשה להסביר לי מה זה אומר
    ואן אני חייבת להיות במעקב ? תודה

הוספת תגובה

תמונה

• שריפה בגרון ובעיות עיכול במשך שנה
    ליאור
    23/08/2023

אני בת 23 בריאה בדר״כ , לא מעשנת ולא שותה, הייתי בכושר עד שהתחלתי להרגיש לא טוב
    לפני כשנה נטלתי כדור אנטי דלקתי ממשפחת NSAIDS ולאחר כמה ימים שלקחתי אותו הרגשתי שהבטן שלי ממש מתפוצצת, סבלתי משלשולים, כאבים קשים ברום הבטן שלא איפשרו לי עמידה ישרה, בחילות וכל זה נמשך כשבועיים, ירדתי במשקל ואיבדתי את הצבע בפנים, עד שהגעתי למיון וקיבלתי חד פעמית נקסיום לוריד. לאחר התקופה הנוראית הזו הרגשתי טוב יותר אך לא חזרתי לעצמי לגמרי, מידי פעם היו לי התקפי בחילות של כמה ימים שעברו ולאחר מכן רגיעה, לכן עשיתי גסטרוסקופיה שהעלתה דלקת שהייתה רדומה בעת הבדיקה ללא נוכחות HP. נשלחתי הביתה ללא טיפול מהסיבה שאין צורך לדעת הרופא.
    החל מחודש אפריל האחרון חזרו לי התסמינים והפעם לא עזבו אותי עד רגע זה ממש.. התחלתי לסבול מצריבה בגרון, תחושה של גוש בגרון, לפעמים אחרי אוכל הייתי מרגישה אותו עולה בחזרה, גרעפסים תקועים בקיבה, בחילות, רעשים חזקים מאןד מהבטן בעת רעב ובמקרים מסוימים אפילו גרגור רעב כואב שמקרין גם לגב, הייתי מתעוררת באמצע הלילה עם כאבי בטן המקרינים לאמצע הגב עד לגב התחתון, בבוקר קמה עם תחושה של כאילו יש לי לבנה בבטן כמו משקל כבד מאוד, לעתים גם כאבי בטן חזקים שלוו עם שלשולים, חוסר תאבון ובנוסף תוך כדי אכילה וגם לאחריה בערך כשלוש אצבעות מעל הפופיק יש לי כמו גוש/ בועה שמתנפחת לי בבטן ונעלמת לאחר כל ביס וזה מורגש מאוד גם בתוך הבטן ואפשר ממש להרגיש את הבליטה הזו כשמניחים את היד על הבטן. יש לילות שאני קמה עם בחילות קשות ולא מצליחה לקום לעבודה למחרת. ואין אחידות לתסמינים, בכל יום אני מתעוררת עם תסמין אחר / קמה באמצע הלילה עם תחושה אחרת.. כך שבכל יום אני סובלת ממשהו אחר או מכמה תופעות יחדיו.
    לכן ביצעתי גסטרוסקופיה שנייה שהעלתה mild chronic gastritis + hiatal hernia מינימלי. הרופאה אמרה לי שהבקע מאוד קטן לכן הבעיה היא מהדלקת בקיבה ונתנה לי נקסיום 20 מ״ג לבליעה בכל בוקר ל3 חודשים.
    התאבון חזר, חזרתי לאכול שוב עוד מאכלים חוץ מאורז והחזרתי את המשקל שהשלתי. אבל הבחילות חוזרות לפחות פעם בשבוע, יש לי צריבות בגרון, גוש שבא והולך בעת אכילה בבטן, גוש בגרון ופשוט תחושה כללית רעה. אני נרדמת בדמעות בכל לילה, לא מצליחה להעביר יום עבודה בלי דכאון, כל דבר אני בודקת לפני שמכניסה לפה, לפעמים בא לי לטעום משהו שמתחשק לי כל כך ומהפחד אני טועמת ויורקת אותו כדי שהבטן לא תכאב, אני מותשת מזה והמצב הנפשי שלי גרוע, יש לי מחשבות מאוד קשות ואני מרגישה שהחיים שלי נהרסו. מה זה יכול להיות? מה ניתן עוד לעשות?
    שאלתי את הרופא האם זה ריפלוקס והוא טוען שלא.. 2 בדיקות האנדוסקופיה לא העלו ריפלוקס
    אני לא יכולה לחיות ככה

הוספת תגובה

תמונה

• אוכל לא מתעכל אשמח לעזרה
    איב
    23/08/2023

שלום,
    כבר מעל 6 שנים אני סובלת ממערכת העיכול
    כל האוכל שאני אוכלת אני מקיאה
    הכל עולה לא משנה מה אני אוכלת
    לאחר 2 בדיקות במהלך השנים
    היה הליקובקטור ופעם שנייה גילו דלקת בקיבה
    לוקחת אומפרדקס
    ששוב לא ככ עוזר
    מתי אוכל לאכול נורמלי??? כמו אל בני האדם
    אני עובדת עצות ולא יודעת מה לעשות ולמי לפנות
    אשמח לעזרה תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אוכל לא מתעכל אשמח לעזרה

הוספת תגובה

תמונה

• הדבקה חיידק הליקובקטר
    מאיה
    23/08/2023

ביתי חיילת נדבקה בחיידק. פניתי לרופא שלי בבקשה להיבדק גם ולראות אם נדבקתי אמר שלא צריך כי זה לא חיידק מדבק.
    האם זה נכון?

לקביעת תור
    סגירה
    הדבקה חיידק הליקובקטר

הוספת תגובה

תמונה

• אמא שנפטרה בגיל 66 מסרטן מעי גס - גנטי?
    שני
    30/07/2020

רציתי לשאול אם פטירה של אמא בגיל זה הוא תורשתי לכל הילדים. האם חייבים כולם לעשות מעקב לסרטן זה?
    באינטרנט מצויי כי מגיל 60 ומטה זהו מצב תורשתי וגנטי.
    וגם האונקולוג שלה אמר בזמנו שלא גנטי בגיל זה. מה נכון?
    האם גיל 66 חודש לפני 67 שנפטרה זהו מצב גנטי ותורשתי?
    לתשובתך אודה.
    שני

הוספת תגובה

תמונה

• תשובה מיועצת גנטית

יעל גליל
    31/07/2020

אמנם גיל 60+ הוא גיל אופייני להופעת סרטן המעי הגס ולרוב אינו נובע מפגם גנטי תורשתי (אלא אם כן יש מקרי סרטן נוספים במשפחה שאז מומלץ לפנות ליעוץ אונקו-גנטי).
    עם זאת, לקרובי משפחה מדרגה ראשונה (אחיו וילדיו) של אדם שחלה בסרטן המעי הגס יש סיכון מוגבר לחלות אף הם בסוג סרטן זה - בערך פי 2 מהסיכון של בני גילם באוכלוסיה הכללית.
    המעקב הגסטרואנטרולוגי המומלץ במצב זה כולל קולונוסקופיה אחת ל 5 שנים החל מגיל 45 שנים. מעקב זה מאפשר הסרה של כל פוליפ במידה ויתגלה, ובכך נמנע הסיכון שיהפוך לסרטני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה רבה - יש לי שאלה נוספת

שני
    31/07/2020

שלום,
    קודם כל ברצוני להודות לך על תשובתך המלאה המהירה והמפורטת כל כך . מודה לך על כך .
    במשפחה יש גנטיקה נוספת של סרטן השד - סבתא נפטרה בגיל 47.
    וזה ידוע לי שדורש מעקב . אבל לגבי אמא גיל מאוחר יחסית לגנטיקה לסרטן המעי גיל 66.
    רציתי לשאול איפה אפשר לבצע ייעוץ אונקו גנטיקה?
    האם יעוץ זה ימנע בדיקות סקר מיותרות בהמשך כגון ממוגרפיה וקולונסקופיה? שיש רמת סיכון בבדיקות סקר הנ"ל מבחינת קרינה ובדיקה פולשנית.
    תודה רבה מקרב לב ,
    שני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• פענוח תוצאות קולונסקופיה לחולת קרוהן
    לידור
    21/03/2020

צהריים טובים.
    בת 28 חולה בקרוהן 4 שנים
    נוטלת סלוזפרין ופנטסה
    לא הספקתי לקבוע תור לרופא גסטרו שלי
    רציתי לדעת מה אומרות התוצאות
    תודה

הוספת תגובה

תמונה

• תוצאות קולונסקופיה דף נוסף

לידור
    21/03/2020

היי
    צירפתי דף מספר 2

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אינסומניה ומעי רגיז האם כדאי לנסות תוספת של סיבים?
    חנה
    07/03/2020

שלום שמעתי על מחקרים המדברים על אינסומניה כתוצאה של פעילות חידקים במעי

לפני 3 שנים עברתי התקף קשה של מעי רגיז שהתבטא בכאבי גב קשים ביתר, גזים ויציאות מרובות. כמה שבועות אחרי פרוץ התקף זה שנמשך כמה חדשים הפסקתי להרדם ולישון באופן פתאומי ומוחלט. עד היום אחרי אינסוף נסיונות וכדורים אני ישנה שעות ספורות ביממה עם כדור אמביאן.

האם כדאי לנסות תוספת כלשהי של סיבים למשל? או שרק אחמיר את המצב.

הוספת תגובה

תמונה

• תשובה

דנה צרפתי
    09/03/2020

זה נשמע כמו אחד מתופעות של בריחת סידן , לדעתי איען קשר בין מעי רגיז לכאבי הגב, כשיש חוסר בסידן יש התכווצויות שרירים , נמלולים , כאבים בעצמות , נדודי שינה ועוד, לכן ממליצה לך לנסות את הסידן האמורפי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• ריפלוקס לרינגו בעקבות ליחה וכחכוך בגרון
    דנית
    25/10/2020

שלום רב.
    בת 51 תזונה בריאה וספורט.
    מזה כ3 חודשים סובלת נורא מליחה אחורית וכחכוחים ללא הפסקה. איכות החיים שלי נפגעה באופן משמעותי.
    ביקור אצל א.א.ג.שטען שיש לי ריפלוקס לרינגו.הציע לקחת נקסיום אך החלטתי לנסות קודם בבית טבע אצידופולוס ופרוביוטיקה.(כשבועיים בינתיים).
    מה עלי לעשות? לחזור לנקסיום?
    והכי חשוב
    האם עלי לחיות עם זה לנצח??
    מפחדת נורא שזה לא יעבור לי בחיים.

הוספת תגובה

תמונה

• אל תפסיקי לקחת את התרופה

יהודה אלידע
    26/10/2020

מכיר את התיאור שלך מ"גרון ראשון". הריפלוקס נובע מחולשה של סגר הכיבה, שריר טבעתי שאמור למנוע זרימה של חומצות עיכול בחזרה לוושת. כשהוא נחלש, סובלים מצרבות ובמקרה חמור כיח שחור מצטבר מאחודי מיתרי הקול. שנים ללא טיפול נגמרו עצלי בניתוח להסרת גידול מעל המיתרים, ניתוח שהשאיר אותי חי אבל צרוד עד כמעט אובדן כושר דיבור. אסור להזניח, התרופות הן המינימום להורדת החומציות אבל חשוב גם להוריד במשקל ולא לאכול קרוב לפני השינה. העיקר שוב: לא להזניח כי זה לא נפתר מעצמו ולא מגיב לתרופות אליל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• כאבי גב תחתון לפני/אחרי יציאה
    רות
    25/11/2020

בת 32 לאחרונה מרגישה כאבי גב תחתון (בדומה מאוד לכאבי מחזור) לפני יציאה ואחרי יציאה ואז הכאב נעלם (לאחר חצי שעה בערך).
    אין ברקע מחלות מעי ידועות.
    מה יכולה להיות הסיבה?
    מדובר בבעיה גסטרולוגית?
    איזה בדיקות מומלץ לעשות לפני שאגיע לרופא המומחה?
    אשמח למענה מהיר.
    תודה

הוספת תגובה

תמונה

• המון בריאות

שרית
    26/11/2020

הייתי מאוד ממליצה לפנות לרופא ולבצע בדיקות מקיפות. זה יכול להיות מהמון סיבות וחבל שתסבלי. מעבר לזה ייתכן ואלו רק כאבי גב ולכן כתוצאה מהמאמץ יש לך כאבים ולכן הייתי ממליצה אולי לנסות ולהוסיף שימוש בסידן האמורפי - אולי ייקל על הכאבים והכל יעבור.
    רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• האם מישהו שמע על לילך נהרי ויכול להליץ?
    יהודה לוי
    08/07/2021

מעויינן ללכת לטיפול אצלה ורציתי לדעת אם יש מישהו שמכיר או יכול להמליץ..
    תודה רבה,
    יהודה לוי

הוספת תגובה

תמונה

• כן

אורי
    21/07/2021

לילך נהרי אחת הטובות !!!! מומלץ עזרה לי המון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• כן

אורי
    21/07/2021

לילך נהרי אחת הטובות !!!! מומלץ עזרה לי המון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה