גסטריטיס בקיבה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גסטריטיס בקיבה
    סיגל
    19/07/2011

שלום רב,
    קראתי שגסטריטיס היא גורם סיכון לסרטן קיבה
    יש לי כמה שאלות ואשמח לעזרתכם הנושא חשוב לי מאוד
    1. הייתי מאוד מעוניינת לדעת מה הסיכוי הסטטיסטי באחוזים, להתפתחות סרטן קיבה לאחר גסטריטיס ?
    2. לאחר ביצוע גסטרוסקופיה וגילוי של גסטריטיס בקיבה (הליקובטור שלילי), האם יש נוהל לזמן את החולה שוב לביצוע גסטרוסקופיה לוודא שהדלקת חלפה? ואם כן תוך כמה זמן ?
    3. במידה ומופיע סרטן קיבה בדיוק במקום שהחלה הגסטריטיס,
    האם הגיוני להניח שהדלקת היא שגרמה לסרטן בוודאות(או כמעט בודאות), כשאין שום גורמי סיכון נוספים לסרטן ?
    רוב תודות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גסטריטיס בקיבה

הוספת תגובה

• גסטריטיס בקיבה - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    19/07/2011

אין נתונים סטטיסטיים ואין המלצות למעקב.
    אם יש הליקובקטר יש המלצה למגר אותו וזה הדבר היחידי שהוכח בהקשר זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין המלצות למעקב?

סיגל
    20/07/2011

פרופ' נחשב מאוד אמר לי שגסטריטיס נחשב לגורם סיכון ויש לקחת ביופסיה במהלך ביצוע בדיקת גסטרוסקופיה במידה ומתגלה גסטריטיס. הלא כן?
    ובגורמים של סרטן קיבה, לפחות ממה שקראתי גסטריטיס נחשבת לאחד מגורמי הסיכון.

אז בעצם מה שאת אומרת לי שאם חולה עבר גסטרוסקופיה והתגלתה לו גסטריטיס . אין צורך לעשות כלום בהמשך .
    ומה אם לחולה כעבור שנה וחצי מאז הגסטריטיס התגלה סרטן קיבה. אין קשר לדלקת שהחלה באותו מקום? זה סתם צרוף מקרים ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו