בעיה עם לחם דגנים של קמח מלא,שיפון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה עם לחם דגנים של קמח מלא,שיפון
    יעקב לוין
    13/08/2011

שלום דר',
    ראשית כל תודה רבה על ההשקעה והתמיכה בפורום.
    רציתי לשאול לגבי כאבי בטן ונפיחות שיש לי בבטן לאחר שאני אוכל לחם דגנים שמרכיב קמח מלא, קמח שיפון, וקמח כהה, כמו כן, בלחם יש 9.1 גר' סיבים תזונתיים ל- 100 גר'.
    יש לציין שכשאני אוכל לחם פשוט מקמח רגיל אין לי את הכאבים הללו כלל.
    עוד הבדל שיש בין שני סוגי הלחמים זה משך הזמן עד ליציאה.. עם קמח רגיל אני נכנס מהר להתפנות.. ואם הלחם המיוחד של הדגנים והסיבים אני נכנס אחרי הרבה יותר זמן.
    מדוע יש הדבל? יש חשיבות לסיבים התזונתיים?
    חשוב לציין שעשיתי בדיקת לבירור צליאק [IGA, TTG] ויצא תקין... אולי הייתי צריך לעשות את הבדיקה לאחר שאני אוכל דווקא מהלחם הבעייתי? על איזו בדיקות נוספות מומלץ לעשות לבירור? [עברתי בדיקות דם לפרופיל שומנים, תפקודי כבד, ברזל, פריטין, ספירת דם, - הכל תקין למעט המוגלובים נמוך..]

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בעיה עם לחם דגנים של קמח מלא,שיפון - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    15/08/2011

קשה לומר אם צריך בדיקות נוספות כי יש פרטים נוספים חשובים כגון גיל, משך התלונות וכו'.
    באופן כללי סיבים גורמים ליותר גזים ונפיחות ולכן לא מפתיע שעם קמח לבן אתה מרגיש טוב יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו