כאבי בטן בהקשר לשטיפה מוגזמת במקלחת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי בטן בהקשר לשטיפה מוגזמת במקלחת
    ג.
    08/09/2011

שלום רב,

אני כעיקרון שומר על ניקיון אבל תהיתי אם זה אולי חלק מהעניין שגורם לי לכאבי בטן.
    עד כמה שאני יודע יש לי מעי רגיז, ככל הנראה פסיכוסומטי לגמרי/כמעט לגמרי.

בעת שאני מתקלח אני שוטף את הישבן היטב עם זרם מים חזק למדי לאורך זמן, על מנת לשמור על ניקיון שכן יש לי יציאות רבות יחסית לשירותים.

תהיתי אם שטיפה כזו "נמרצת" על בסיס יומי במקלחת עלולה לפגוע באיברים הפנימיים יותר?, אולי במעיים? (עקב החדרת המים לאורך זמן). האם יש מקום לדאגה, האם יכול להיות שזה מהווה חלק מהסיבה לכאבי הבטן?

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבי בטן בהקשר לשטיפה מוגזמת במקלחת - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    08/09/2011

זה יכול לגרום לכאבי בטן בגלל החדרת אויר למעי. כמו כן יש דיווחים נדירים על קרע במעי בגלל שטיפות דומות. לא מומלץ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, והמשך קצר לשאלה

ג.
    16/09/2011

תודה רבה, אם כך עלי לשטוף את איזור הישבן בעדינות יותר וזה אמור להוריד את החשש מפגיעות כאלו ואחרות?

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארצה להוסיף דבר נוסף

ג.
    16/09/2011

ארצה להוסיף גם, מכיוון שיש לי הרגשה שיתכן והבנת אותי לא נכון.
    לא מדובר פה על חוקן או משהו, סך הכל על שטיפת הישבן במקלחת עם זרם מים בינוני-חזק לאורך זמן על מנת לשמור על ניקיון. האם זה אכן כה מסוכן?
    ובהמשך לשאלה שהוספתי לעיל, כעיקרון הדרך למנוע את הסיכון היא פשוט להשתמש בזרם חלש יותר לאורך זמן קצר יותר?

תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, והמשך קצר לשאלה - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    17/09/2011

שטיפה חיצונית בלבד ללא החדרת מים לחלחולת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, השטיפה הייתה חיצונית מלכתחילה

ג.
    18/09/2011

מלכתחילה דיברתי על שטיפה חיצונית, פשוט יתכן שזרם המים עבר גם דרך פי הטבעת, זה לא שהצמדתי את ראש הדוש אל האזור שם.
    אני חושב שהייתה קצת אי הבנה, אבל הבנתי את העקרון, תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו