אבחנה של קרוהן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבחנה של קרוהן
    חייל
    11/10/2011

שלום , אני סובל משלשולים כבר כמה שנים, אני כרגע בצבא ועברתי כבר די הרבה בדיקות, האחרונות קולונוסקופיה +גסטרו עם ביוספיה שיצאו תקינות ופסא'ג מעי דק שהתשובה שנכתבה הייתה "התעבות קלה ואי סדירות קלה של הרירית במעי הדק הסופי, עם אבחנה מבדלת של מחלת CROHNS - מומלצת קורלציה קלינית"

עכשיו השאלה שלי, הרופא אמר לי שזו הבדיקה האחרונה שהוא צריך לבצע לפני שהוא יכול לשלול כל מחלה אחרת ולאבחן אותי עם "מעי רגיז" אבל עכשיו יצאה התוצאה הזאתי, והרופא בבסיס אמר שרוב הסיכויים שבכזה מצב הוא יאבחן אותי כבעל מחלת קרוהן בלי לשלוח לבדיקות נוספות, ואינני יודע עד כמה זה וודאי והאם יש איזה סיכוי שהוא ישלח אותי לבדיקות נוספות או יאבחן אותי כבעל קרוהן על סמך הבדיקה הזאת בלבד, רציתי לדעת עד כמה היא מדוייקת בהנחה וקולונסקופיה יצאה תקינה כי אני מודאג ומאסתי בלחכות חודש בין תור לתור בזמן שאני סובל משלשולים כל הזמן ולא יודע מה עוד האופציות שלי בכלל..

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבחנה של קרוהן

הוספת תגובה

• אבחנה של קרוהן - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    12/10/2011

פסז' אינו תמיד מדויק לאבחנה של קרון במיוחד לא כשהממצאים דלים כמו בתשובה שתארת. אם בקולונוסקופיה בדקו את המעי הדק הסופי והוא נמצא תקין, אז אין קרון. אם בקולונוסקופיה בדקו את המעי הגס בלבד (שזה בדרך כלל מה שבודקים בקולונוסקופיה), הרי שיש צורך לחזור על הבדיקה ולבדוק את האיזור שמתואר בפסז' ולראות האם תקין או לא- זה יתן תשובה סופית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו