המוגלובין נמוך וכדור ברזל ולוסק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המוגלובין נמוך וכדור ברזל ולוסק
    כרמית
    15/10/2011

שלום רב
    שמי כרמית ואני בת 37
    ובעקבות שההמוגלובין שהיה לי הוא 4.6 אושפזתי בבית חולים ועברתי את כל הבדיקות של:קולונסקופיה,גסטרוסקופיה וכן בדיקה של רופא נשים כדי לברר היכן יש דימום והתשובות יצאו תקינות ובנוסף לכך קיבלתי שלוש מנות דם ורמת ההמוגלובין עלתה ל 10.2 ושוחררתי מבית החולים ונתנו לי כדור לוסק כדי להגן על הקיבה וכאשר עשיתי כעבור 20 יום בדיקת דם נוספת ההמוגלובין ירד ל 9.3
    מה יכולה להיות הסיבה לכך?האם זה כדור הלוסק?מה עלי לעשות?
    האם זה נכון שכדור לוסק מונע את ספיגת הברזל בגוף?האם הכוונה רק לכדור ברזל או גם לברזל אשר נמצא במזון?ואם קיבלתי את הלוסק מבית החולים וההמוגלובין התחיל לרדת מה עליי לעשות?
    עליי לציין כי אני מושתלת כליה האם כדור הברזל שאני לוקחת (פריפול) יכול לפגוע בכליה?וכן האם זה כדור חזק מספיק לטיפול באנמיה או עליי להחליף אותו?

בכבוד רב
    כרמית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• המוגלובין נמוך וכדור ברזל ולוסק - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    15/10/2011

"אורך החיים" של מנות דם שקיבלת הוא כשלושה שבועות ולכן בבדיקת הדם יכולה להיות ירידה ברמת ההמוגלובין מבלי שיהיו דימום או בעיה בספיגת ברזל. הכדור אינו מזיק לכליה אך בערכים נמוכים של המוגלובין יותר יעיל לתת עירויים של ברזל. אם מדובר באנמיה מחסר ברזל כדאי להשלים גם בדיקת קפסולה של המעי הדק, ולהתייעץ עם הנפרולוג המטפל. אולי יש צורך גם במתן אריתרופויטין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה-אריתר

כרמית
    15/10/2011

שלום רב
    האם את הבדיקה יכול לרשום רק נפרולוג או גם רופא משפחה?האם את הזריקה גם כן נפרולוג רושם או גם רופא משפחה?האם במושתלי כלייה הרמה של ההורמון היא גם ככה נמוכה עקב אי ספיקה כילייתית או שאם הזמן הורמון זה יכול לרדת?

בכבוד רב
    כרמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך -אריתרופויטין

כרמית
    16/10/2011

שלום רב
    ועדיין לא ענית לי האם כדור לוסק שקיבלתי בבית חולים יכול להשפיע על ספיגת כדור הברזל שאני לוקחת?האם הכוונה רק לכדור ברזל או גם לברזל אשר נמצא במזון?

סליחה על כל השאלות

בכבוד רב
    כרמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך -אריתרופויטין - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    16/10/2011

לוסק אינו משפיע על ספיגת ברזל. ההחלטה על אריתרופוטין (במידה ויש צורך) היא של נפרולוג בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו