מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המוגלובין נמוך וכדור ברזל ולוסקכרמית15/10/2011
שלום רב
שמי כרמית ואני בת 37
ובעקבות שההמוגלובין שהיה לי הוא 4.6 אושפזתי בבית חולים ועברתי את כל הבדיקות של:קולונסקופיה,גסטרוסקופיה וכן בדיקה של רופא נשים כדי לברר היכן יש דימום והתשובות יצאו תקינות ובנוסף לכך קיבלתי שלוש מנות דם ורמת ההמוגלובין עלתה ל 10.2 ושוחררתי מבית החולים ונתנו לי כדור לוסק כדי להגן על הקיבה וכאשר עשיתי כעבור 20 יום בדיקת דם נוספת ההמוגלובין ירד ל 9.3
מה יכולה להיות הסיבה לכך?האם זה כדור הלוסק?מה עלי לעשות?
האם זה נכון שכדור לוסק מונע את ספיגת הברזל בגוף?האם הכוונה רק לכדור ברזל או גם לברזל אשר נמצא במזון?ואם קיבלתי את הלוסק מבית החולים וההמוגלובין התחיל לרדת מה עליי לעשות?
עליי לציין כי אני מושתלת כליה האם כדור הברזל שאני לוקחת (פריפול) יכול לפגוע בכליה?וכן האם זה כדור חזק מספיק לטיפול באנמיה או עליי להחליף אותו?
בכבוד רב
כרמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המוגלובין נמוך וכדור ברזל ולוסק - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין15/10/2011"אורך החיים" של מנות דם שקיבלת הוא כשלושה שבועות ולכן בבדיקת הדם יכולה להיות ירידה ברמת ההמוגלובין מבלי שיהיו דימום או בעיה בספיגת ברזל. הכדור אינו מזיק לכליה אך בערכים נמוכים של המוגלובין יותר יעיל לתת עירויים של ברזל. אם מדובר באנמיה מחסר ברזל כדאי להשלים גם בדיקת קפסולה של המעי הדק, ולהתייעץ עם הנפרולוג המטפל. אולי יש צורך גם במתן אריתרופויטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה-אריתר
כרמית15/10/2011שלום רב
האם את הבדיקה יכול לרשום רק נפרולוג או גם רופא משפחה?האם את הזריקה גם כן נפרולוג רושם או גם רופא משפחה?האם במושתלי כלייה הרמה של ההורמון היא גם ככה נמוכה עקב אי ספיקה כילייתית או שאם הזמן הורמון זה יכול לרדת?
בכבוד רב
כרמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך -אריתרופויטין
כרמית16/10/2011שלום רב
ועדיין לא ענית לי האם כדור לוסק שקיבלתי בבית חולים יכול להשפיע על ספיגת כדור הברזל שאני לוקחת?האם הכוונה רק לכדור ברזל או גם לברזל אשר נמצא במזון?
סליחה על כל השאלות
בכבוד רב
כרמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך -אריתרופויטין - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין16/10/2011לוסק אינו משפיע על ספיגת ברזל. ההחלטה על אריתרופוטין (במידה ויש צורך) היא של נפרולוג בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בעיות עיכול לא ברורות וכאב בחזה
ריפלוקס לרינגו בעקבות ליחה וכחכוך בגרון
אמא שנפטרה בגיל 66 מסרטן מעי גס - גנטי?
פענוח תוצאות קולונסקופיה לחולת קרוהן
אינסומניה ומעי רגיז האם כדאי לנסות תוספת של סיבים?
גסטרוסקופיה שיצאה תקינה וממצאים
בירור לגבי בדיקת רגישות לגלוטן
בעיות עיכול עקשניות ובעיות רפלוקס
בירור לאחר בדיקת גסטרוסקופיה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)