מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיואשתנועה16/10/2011
שלום רב,
לפני כשמונה חודשים (אם זיכרוני אינו מטעה אותי) החלו לי בעיות בבטן המתבטאות בנפיחות , בחילות, יציאות רכות (ארבע שלוש פעמים ביום) הרגשה של חוסר התרוקנות , גזים, התכווצויות בבטן וכו'.
לפני כחודש הגסטרולוג נתן לי לבצע כמה בדיקות דם (ביניהן בדק רגישות לגלוטן) ובדיקת הליקובקטר , כל המדדים היו תקינים חוץ מכולסטרול גבוה וסוכר .
הגסטרולוג טען כי כנראה מדובר בתסמונת המעי הרגיז וטופלתי בפרוביוטיקה וקולפרמין ללא שיפור (מלבד יציאות פחות רכות).
כעת הגסטרולוג הביא לי מרשם "gilex"
10 מג' פעם אחת ביום .
כשבדקתי על התרופה באינטרנט נוכחתי לדעת כי מדובר בתרופה כנגד דיכאון וחרדה , יש לציין כי איני סובלת מתופעות אלו כלל וכלל, גם לא מלחץ.
מה עלי לעשות? האם עלי לנטול תרופות אלו גם אם איני סובלת מדיכאון/לחץ/חרדה? האם התרופה יכולה לגרום לי להופעת התופעות האלו או אחרות?
לסיום, ( אני מתנצלת אם תוכן ההודעה ארוך )
לפני כשמונה חודשים התגלה אצלי ואצל בן זוגי חיידק האוראופלסמה וטופלנו באנטיביוטיקה , יש לציין כי לי לא היו כל סימפטומים לחיידק.
האם יכול להיות קשר בין השניים?
האם יכול להיות קשר לחיידק שתקף אותי בבטן לפני שהכל התחיל וגם לכאבים ושלשולים?
תודה רבה מראש,
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון-
נועה16/10/2011"חיידק אחר שתקף אותי בבטן..וגרם לשלשולים וכאבים.."
יש לציין כי אני בת 20.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיואשת - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין17/10/2011אין דיווחים על מעי רגיש בעקבות זיהום בחיידק המסוים הזה, אבל מנסיוני יש לא מעט מטופלים שמתחילה אצלם הפרעה במערכת בעקבות טיפול אנטיביוטי. לגבי ה-GILEX. טיפול אנטידיכאוני מקובל בתסמונת המעי הרגיש/רגיז גם במי שלא לוקה בדיכאון או חרדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה..
נועה17/10/2011תודה על תשובתך!
בנוסף רציתי לשאול האם יש פתרון אחר לתופעה חוץ מתרופות אנטידכאוניות? הבנתי שיכולות להיווצר לי תופעות 'גמילה' לאחר הנטילה של התרופה.
התרופה הזו יכולה להעביר לי את תסמונת המעי הרגיז או רק לשפר את המצב זמנית?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה.. - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין17/10/2011לפני שמתחילים באנטידיכאוניים אפשרי לנסות שוב פרוביוטיקה למשך חודשיים, להימנע ממוצרי חלב ולהיעזר בקולוטל/נוטנסיל להקלה על כאבי הבטן. אין שום תרופה ש"מעבירה" את המעי הרגיש, בשלב זה כל הטיפולים הם למטרת הקלה. לגבי "גמילה" מהתרופה, אם מפסיקים בהדרגה אין שום בעיה להפסיק טיפול גם לאחר תקופה ממושכת של חודשים/שנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בעיות עיכול לא ברורות וכאב בחזה
ריפלוקס לרינגו בעקבות ליחה וכחכוך בגרון
אמא שנפטרה בגיל 66 מסרטן מעי גס - גנטי?
פענוח תוצאות קולונסקופיה לחולת קרוהן
אינסומניה ומעי רגיז האם כדאי לנסות תוספת של סיבים?
גסטרוסקופיה שיצאה תקינה וממצאים
בירור לגבי בדיקת רגישות לגלוטן
בעיות עיכול עקשניות ובעיות רפלוקס
בירור לאחר בדיקת גסטרוסקופיה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)