כאבי בטן, עיוותים ושלשולים מתמשכים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי בטן, עיוותים ושלשולים מתמשכים
    בדוי
    17/10/2011

שלום,

אני בן 20, חייל.
    כבר בערך 10 חודשים שאני סובל מבעיות בעיכול.
    זה התחיל בסוף ינואר, התחלתי להרגיש כאבי בטן (עיוותים ורעשים) ושלשולים שעברו לאחר מספר ימים. לאחר חודש, חזר בדיוק אותו מצב.
    התחלתי לקבל טיפול אנטיביוטי שלא עזר והמצב חזר לאחר מספר ימים.
    עשיתי בדיקות דם וצואה והתגלה חיידק קמפילובקטר, כשכל השאר תקין.
    לאחר מכן, קיבלתי פלאג'יל, מינון של 3 פעמים ביום, שני כדורים
    בכל פעם והשלשולים הפסיקו.
    בערך כשבועיים לאחר כל הסיפור (שנמשך כחודשיים להערכתי) התחלתי לסבול מטחורים, שנמשכו גם הם זמן ממושך וכיום אני סובל מגרד אנאלי, שאיתו אני מתמודד על ידי שמירה על היגיינה.
    עניין השלשולים חזר לפני כחודשיים ולקחתי שוב את הפלאג'יל באותו המינון והפסיק פעם נוספת.
    כבר שבוע שאני סובל בדיוק מאותה הבעיה, בהתחלה זה התחיל בעיוותים במהלך היום ובהדרגה הצואה נהפכה לרכה וכעת אני ממש משלשל צואה מימית.
    אין דם בצואה.
    התור לרופאה הוא בעוד יומיים, וכרגע אני כותב כאן כדי שאולי תוכלו לייעץ לי מה לעשות. אני ממש מוטרד מכל הנושא.

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבי בטן, עיוותים ושלשולים מתמשכים - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    18/10/2011

פלג'יל אינו טיפול לקמפילובקטר. הטיפול הוא בציפרופלוקסצין או אזיטרומיצין. בכל מקרה כעת לא הייתי ממליצה להתחיל אנטיביוטיקה אלא להשלים תרביות צואה. בנוסף, מכיוון שזה נמשך לסירוגין מספר חודשים הייתי ממליצה לפנות לגסטרואנטרולוג לייעוץ מסודר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו