מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עצירות ממושכתליאור28/10/2011
שלום
אני בת 33 וסובלת מלופוס, ( כבר 12 שנה) , קרישיות יתר ולחץ תוך גולגלתי מוגבר ( שהתגלה לא מזמן). לפני שנה התחלתי טיפול בסרקוול 300 מ"ג כטיפול לדיכאון וחרדה ( אחרי שתרופות אחרות שונות במשך השנים הופסקו) ואם אני זוכרת נכון מאותה תקופה התחלתי לסבול מעצירות ובעצם העצירות נמשכת כבר למעלה משנה. אני נעזרת לצערי בלקסדין ועוד חומרים כמו הנילקס משום ששום דבר אחר לא עוזר לי- שותה מלא מיים, מיץ תפוזים, אכילת שזיפים כלום!!!!!! לאחרונה העצירות גברה ואני כל פעם נאלצת להעלות את מינון המשלשלים וזה מפחיד אותי וגם אז אם אני לא מאוד מתאמצת בשירותים אין כלום .
האם יתכן באמת שהסרקוול הוא הגורם והאם גם עם אחרי שנה של שימוש במשלשלים אם אני אפסיק אותו העצירות תיפסק?
האם יתכן שאני סובלת מחסימת מעיים או בעייה עצבית במעיים? האם יש דרך לאבחן זאת?
קראתי שהאורומוקס שאני לוקחת ללחץ התוך גולגלתי יכול לגרום לשילשולים- האם הוא יכול לגרום לההיפך- לעצירות? כי נראה שיש אף החרפה מאז התחלתי איתו לפני חודשיים בערך?
האם המצב הפיך או שזה כבר עצירות כרונית והמעיים עצלות ואלה בדיקות אלי לעשות?
לציין שיש לי ריבוי גזים ובטן נפוחה
סליחה על ריבוי השאלות אני פשוט מאוד מודאגת שהמצב ישאר כך תמיד
נ.ב
לוקחת גם פרדניזון, פלקווניל, סימבלתה 60 מ"ג, אספרין, לוסק, וכאמור אורמוקס 750 מ"ג וסרקוול 300 מ"ג
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות ממושכת - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין30/10/2011תרופות פסיכוטרופיות כגון סרקוול עלולות לגרום לעצירות ולא תמיד ניתן להתגבר עליה ללא עזרת משלשלים. אין גם הוכחה ששימוש כרוני במשלשלים מזיק (למרות הדעה הרווחת שזה מזיק). תנסי להיעזר במשלב של הנילקס/לקסדין עם נורמלקס. אם את לא שבעת רצון מהתוצאה תפני לגסטרואנטרולוג לייעוץ במרפאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בעיות עיכול לא ברורות וכאב בחזה
ריפלוקס לרינגו בעקבות ליחה וכחכוך בגרון
אמא שנפטרה בגיל 66 מסרטן מעי גס - גנטי?
פענוח תוצאות קולונסקופיה לחולת קרוהן
אינסומניה ומעי רגיז האם כדאי לנסות תוספת של סיבים?
גסטרוסקופיה שיצאה תקינה וממצאים
בירור לגבי בדיקת רגישות לגלוטן
בעיות עיכול עקשניות ובעיות רפלוקס
בירור לאחר בדיקת גסטרוסקופיה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)