מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות בבטןא'13/11/2011
שלום, אני בת 18
לפני ככמה שנים, אולי 4 ואפילו יותר התחילו אצלי תסמינים מוזרים בבטן
אני חושבת שזה חשוב לציין שאני נמצאת במצב של תת משקל קל,
בסביבות 45 קילו ולפעמים פחות, גובה 168
בכל בוקר הייתי קמה עם בטן שטוחה, ובגלל שעסקתי באופן קבוע בספורט אפילו אפשר היה לראות ריבועים, אבל לאחר שאכלתי או שתיתי, הבטן הייתה מתנפחת מאוד, עד כדי שזה היה נראה כמו חודש שלישי או רביעי להריון.
חשבתי שהסיבה היא בעיות במחזור, מכיוון שהנפיחות באה מהבטן התחתונה. אבל הלכתי לגיניקולוג ועברתי בדיקות והוא אמר שהוא חושב שלא.
בנוסף לנפיחות, לפעמים היא הייתה מופיעה בצורה מאוד מוגזמת עד כדי שהיה כואב לי הגב, וקשה לי לעמוד, לפעמים היו גם כאבים.
לפני כשנה קיבלתי מכה מאוד חזקה בין הצלעות למטה (באזור הקיבה), ומאז כאילו כל הכאבים (לא הנפיחות, היא נשארה למטה), עברו לשם. פעם בכמה שבועות יש לי התקפים של שלשולים או הקאות שנמשכים יום אחד ונעלמים כאילו לא היו.
יותר מזה, הרבה פעמים יש לי שם כאבים בלי סיבה, ולפעמים הם מאוד חזקים עד כדי בלתי נסבלים.
החלפתי שני רופאי משפחה שבדקו אותי בנושא, שניהם שלחו אותי להיבדק עם יש לי איזה וירוס, פעמיים יצא שלילי. ופעמיים הם בכל זאת אמרו שאני צריכה לשתות באופן קבוע ויומיומי איזה גלולות נגד דלקות חמורות, פעם ראשונה לא שתיתי אותן כלל לאחר שקראתי את ההוראות, למה שאדם בריא ישתה גלולות נגד דלקות חמורות וסרטן? בפעם השניה, הרופא שיכנע אותי שזה יעלים את הבחילות (שדרך אגב זה משהו שהיה לי מאז ומתמיד, בחילות) ואת הנפיחות והכאבים, שתיתי אותן במשך שבוע, אני לא יודעת להגיד עם זה עזר אבל זה לא מצא חן בעיניי לקחת גלולה נגד משהו שאפילו לרופא אין מושג מה.
עכשיו הלכתי לרופאה חדשה שאמרה לי שלדעתה (כמו לדעת שאר הרופאים) אין קשר למכה שקיבלתי, ולדעתה, אין לי שום וירוס או דלקת. היא אמרה שכנראה יש לי קיבה מאוד רגישה ואני צריכה להתחיל דיאטה מיוחדת: לא לשתות מיצים, לא לאכול מטוגן, לא לאכול ממתקים, לא ככה וככה וככה, נתנה לי רשימה שלמה. בלי לבדוק אותי.
מצד שני, המשפחה שלי אומרת שהכאבים והבעיות הם בגלל התזונה שלי, שלא תמיד הכי טובה שיש. יש לי תקופות שאני לא נמצאת בבית ולפעמים לא יוצא לי לאכול במשך ימים שלמים או שאני אוכלת ארוחה אחת ביום, וכשאני בבית אני אוכלת יותר מידי (זה מרגיש כאילו זה לא בשליטתי), והמשפחה לוחצת עלי לאכול אפילו עוד יותר כי הם מפחדים מהתת משקל שלי, שמתבטא במראה שלי.
מאוד יכול להיות שזה מסביר את הכאבים, אבל זה לא יכול להסביר את הבחילות, הנפיחות המוגזמת, התקפי הכאבים המאוד חזקים, התקפי ההקאות והשלשול. מה קורה לגוף שלי? מה אני עושה הלאה? אני מרגישה שמשהו לא תקין והרופאים אפילו לא טורחים לברר וישר נותנים לי תרופות.
אני יודעת שכתבתי הודעה ארוכה ואני מאוד מצטערת, אני מודאגת. תודה רבה למי שיקרא ויגיב לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בבטן - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין15/11/2011קרוב לוודאי שאין שום קשר למכה שקיבלת. תפני לגסטרואנטרולוג להתייעצות במרפאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בעיות עיכול לא ברורות וכאב בחזה
ריפלוקס לרינגו בעקבות ליחה וכחכוך בגרון
אמא שנפטרה בגיל 66 מסרטן מעי גס - גנטי?
פענוח תוצאות קולונסקופיה לחולת קרוהן
אינסומניה ומעי רגיז האם כדאי לנסות תוספת של סיבים?
גסטרוסקופיה שיצאה תקינה וממצאים
בירור לגבי בדיקת רגישות לגלוטן
בעיות עיכול עקשניות ובעיות רפלוקס
בירור לאחר בדיקת גסטרוסקופיה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)