סי טי או mri

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סי טי או mri
    גדעון
    14/11/2011

שלום לכם,כתבתי לכם לפני,אטני בן 36 ,בעקבות ירידה מתמשכת במשקל,עברתי בדיקת קולנוסקופיה וגסטרוסקופיה לפני 7 חודשים,הקולונסקופיה תקין בגסטרוסקופיה התברר שיש לי תסמונת בארט בעקבות הרניה בפתח הקיבה.בנוסף עברתי אוטראסאונד בטן עליונה והבדיקה תקינה.
    לפני כשבועיים ובעקבות ירידה מתמשכת במשקל,פניתי לגסטרואונטרלוג בכיר להמשך בירור,הוא נתן לי לעשות בדיקות דם לגילוי סימני סרטן ולגילוי אם יש דלקת בגוף בעקבות חשד למחלת קרוהן,בנוסף,נתן לי לעשות וקט וצואה לדם לסמוי וסי טי בטן עם חומר ניגודי.
    בדיקות הדם יצאו תקינות,מחכה לתשובת הבדיקה לדם סמוי בצואה.
    רופא המשפחה לא ממליץ לעשות סי טי בגלל הקרינה הגבוהה שיש בה,בנוסף טוען שאין צורך בוקט אם עברתי גסטרוסקופיה.
    קראתי על בדיקת mri שאין בה קרינה.
    שאלתי היא האם כדי לעשות בדיקה זו לבטן במקום בדיקת הסי טי והאם היא די אמינה כמו הסי טי.יש מכונים שעושים את הבדיקה עבור כסף ואני מוכן לשלם ורק לחסוך קרינה.
    האם יש דרך לגילוי מחלת קרוהן.
    אני באמת מבולבל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סי טי או mri

הוספת תגובה

• סי טי או mri - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    15/11/2011

אם השאלה היא של קרון אז אפשרי לבצע במקום CT בדיקת MRE שזו בדיקת MRI המכוונת למעי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו