שלשולים מדי כמה ימים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלשולים מדי כמה ימים
    הדר
    20/11/2011

שלום, בת 29 בריאה בדרך כלל. מזה תקופה ארוכה אני סובלת מבעיה קצת מוזרה. לאורך מרבית חיי יש לי יציאות סדירות מדי יום, לעתים פעמיים ביום - בוקר וערב, זמן מה לאחר הארוחה.
    אולם, מדי כמה שבועות אני סובלת או משלשולים או מעצירות. כשמופיעים השלשולים הם אינם מתרחשים יותר מפעמיים-שלוש ביום ואינם מצריכים ממני שינוי בסדר היום. באופן מפתיע, במידה וקמתי בבוקר ולאחר ארוחת הבוקר שלשלתי, לא ארגיש כל צורך לשלשל עד אשר אשוב הביתה לאחר מספר שעות, זה פשוט לא תוקף אותי מחוץ לבית. בנוסף, יכול להיות יום בו תהיה לי בבוקר צואה נורמאלית ואחר הצהריים שלשול, או להיפך. יכול גם להיווצר מצב בו הייתה לי יציאה רגילה בבוקר ועצירות בערב ולהיפך. כמו גם לעתים נדירות נדמה שיציאה רגילה הופכת באמצע ללא רגילה. אין לי שום תחושת בחילה, כאבים, חוסר תאבון או חום והתפקוד היומיומי שלי נורמאלי לחלוטין גם ביום בו הקיבה רגישה. אינני יורדת במשקל אלא שומרת על משקל תקין עם מגמת עלייה קלה. האם יכול להיות שמדובר במעי רגיש? שמתי לב שבימים לפני הווסת ובמהלכה התופעה מתגברת...
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלשולים מדי כמה ימים

הוספת תגובה

• שלשולים מדי כמה ימים - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    25/11/2011

במעי רגיש בהכרח יש כאב בטן ולכן לא מדובר במעי רגיש אלא רק בשינוי ביציאות. זה יכול לקרות בעקבות אנטיביוטיקה/זיהום במעי/שינוי בתזונה ועוד. כדאי לנסות פרוביוטיקה לחודש ואם המצב לא חוזר לקדמותו לפנות לגסטרואנטרולוג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו