מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת נשיפהיוליה10/12/2011
שלום
אני בת 23 ויש לי בעיות עיכול המתבטאות בהתקפים של שלשול כל כמה שבועות, כאבי בטן, בחילות וצרבת
כל הבדיקות שביצעתי עד עכשיו תקינות והרופא חושד שזה מעי רגיז. הוא נתן לי הפניה
לבדיקת נשיפה לרגישות ללקטוז
עשיתי את הבדיקה ביום חמישי האחרון
להלן תוצאות הבדיקה: (ppm)
0 דקות-2
30 דקות- 21
60 דקות- 25
90 דקות- 21
120 דקות- 21
150 דקות-10
180 דקות-10
יש לציין שביום הבדיקה התעוררתי עם התקף שלשול כך שבאתי לבדיקה אחרי ששלשלתי פעמיים (פעם שניה מימי) .השלשולים המשיכו גם במהלך הבדיקה והפכו להיות ממש מימיים (שלשלתי ממש מים עכורים- סליחה על התיאור). השלשולים המשיכו גם אחרי הבדיקה עד הלילה - סה"כ שלשלתי איזה 6 פעמים והם היו מלווים בקרקורים בבטן וגזים אך כמעט ללא כאבים. אתמול לא היו לי יציאות כלל אך היו לי כאבי בטן, צרבת חזקה ובחילות. היות היו לי 2 יציאות חצי נוזליות אך לא מימי.. עדיין יש כאבי בטן אך ללא בחילות וצרבת. כמו כן כל פעם שיש לי יצורך לציאה זה מלווה בשריפה חזקה באזור הרקטום.
יש לי כמה שאלות:
1. הרופאה שביצעה את הבדיקה לא הצליחה לפענח את התוצאות ואמרה שהיא לא יודעת להגיד אם יש לי רגישות או לא. האם לפי דעתך יש לי רגישות?
2.שלשול מימי כמו שהיה לי ביום חמישי לא אופיני אצלי בד"כ וזה לא היה דומה בכלל לשלשולים שיש לי בגלל מעי רגיז? . האם זה יכול להיות משהו זיהומי (לא היה לי חום ולא היה דם ביציאות) או שגם מעי רגיז יכול לגרום לשלשול כזה מימי? האם יש צורך לבצע תרבית צואה?
3. .האם יכול להיות שהבדיקה החמירה את השלשול? או לחלופין, האם השלשול יכול היה להשפיע על תוצאות הבדיקה?
4. מה כדאי לי לעשות כדי שהבטן תחזור לעצמה?
תודה ושבוע טוב,
יוליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת נשיפה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין15/12/2011אי אפשר לדעת מה תוצאות הבדיקה כי החישוב נעשה באופן שונה במקומות שונים. אם במקום שבו ביצעו את הבדיקה לא יכלו להגיע למסקנה אז אני ודאי לא אוכל להכריע בענין. יש דרך מעשית פשוטה לבדוק זאת. תימנעי ממוצרי חלב באופן מוחלט לחודש ואם הכל יחלוף אז סביר שיש אי סבילות ללקטוז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בעיות עיכול לא ברורות וכאב בחזה
ריפלוקס לרינגו בעקבות ליחה וכחכוך בגרון
אמא שנפטרה בגיל 66 מסרטן מעי גס - גנטי?
פענוח תוצאות קולונסקופיה לחולת קרוהן
אינסומניה ומעי רגיז האם כדאי לנסות תוספת של סיבים?
גסטרוסקופיה שיצאה תקינה וממצאים
בירור לגבי בדיקת רגישות לגלוטן
בעיות עיכול עקשניות ובעיות רפלוקס
בירור לאחר בדיקת גסטרוסקופיה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)