מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גסטרוסקופי בקשה לתשובה מהירהסטודנטית28/12/2011
שלום!
אני סטודנטית בת 22.ובתקופת המבחנים האחרונה, כשבוע לפני המבחן הראשון התחילו לי כאבי בטן ממוקדים באיזור שמאל למעלה של הבטן ובנקודה ספציפית משמאל לפופיק.הכאבים הוגברו אחרי שאכלתי/שתיתי.הבטן גם היתה לי נפוחה והיו לי גזים.לא הקאתי ובקושי היו בחילות.הרופאת משפחה והרופא גסטרו אמרו שייתכן וזהו כיב קיבה, לכן לקחתי תרופה לכיב קיבה במשך חודש וכיוון שהיא לא שיפרה את הכאבים לקחתי עוד תרופה אחרת למשך 3 חודשים.התרופה כן הורידה את עוצמת הכאבים אך הם עדיין היו. גם אחרי שהפסקתי עם התרופה היו מעט כאבים.חשוב לומר שהכאבים החזקים היו ב-3 השבועות הראשונים של תקופת המבחנים ואח"כ היו עדיין כאבים אך בתדירות יותר נמוכה ובעוצמה נמוכה יותר.עשיתי בדיקת נשיפה לחידק הליקובטר ובדיקת רגישות ללקטוז ושניהם ב"ה היו שליליים.אחרי 3 חודשים אלו בהם היו פה ושם כאבים, היו לי 3 חודשים בהם כמעט ולא היו כאבים כלל.לפני שבועיים התחילה לי שוב תקופת מבחנים קצרה ושוב מס' ימים לפני המבחן הראשון התחילו לי כאבים חזקים-כאשר כמו בעבר-בימים הראשונים הכאבים היו מאוד חזקים ועם הזמן הכאבים נמצאים אך פוחתים.
הרופא אמר שייתכן שזה כתוצאה מלחץ.אני באמת אדם לחוץ כמעט באפן תמידי, ובנוסף עצם זה שהכאבים באו לי דווקא לפני תקופות בחינות זה יכול לאשר שאכן הכאבים הם כתוצאה מלחץ.
השאלה שלי: הרופא הציע לבצע גסטרוסקופיה כדי לצאת מספקות.אני מאוד מאוד מפחדת לעשות הבדיקה כי היא בהרדמה חלקית.האם יש מקום לעשות את הבדיקה אם הגיוני שזה פשוט מלחץ???אם אני כבר שמה לב מתי באים לי הכאבים אז לשם מה לעשות הבדיקה?כדי שהרופא באמת יגיד שזה מלחץ?או שכדאי בכל מקרה לבדוק כדי לשלול חלילה דברים אחרים חוץ מלחץ?האם יש סכנות בבדיקה לאדם צעיר?התור בקרוב בע"ה ואינני יודעת מה לעשות!?
תודה רבה ומחכה מאוד לתשובה מהמומחים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גסטרוסקופי בקשה לתשובה מהירה - תגובה
ד''ר רם דיקמן28/12/2011מה שאת מתארת יכול להיות קשור למתח, מחלת כיב ולדלקת בקיבה, את שלל האפשרויות את יכולה לברר או לפחות לקדם את הבירור עם גסטרוסקופיה שבהחלט יכולה לעזור ולפיכך אני ממליץ גם כן שתבצעי אותה. אל תחששי, זאת בדיקה קצרה וכמעט ללא סיכון (תוכלי לשוחח על כך עם רופא הגסטרו), בקיצור אני ממליץ עליה. מכאן שאר השאלות תקבלנה את התשובה. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בעיות עיכול לא ברורות וכאב בחזה
ריפלוקס לרינגו בעקבות ליחה וכחכוך בגרון
אמא שנפטרה בגיל 66 מסרטן מעי גס - גנטי?
פענוח תוצאות קולונסקופיה לחולת קרוהן
אינסומניה ומעי רגיז האם כדאי לנסות תוספת של סיבים?
גסטרוסקופיה שיצאה תקינה וממצאים
בירור לגבי בדיקת רגישות לגלוטן
בעיות עיכול עקשניות ובעיות רפלוקס
בירור לאחר בדיקת גסטרוסקופיה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)