תוצאות גסטרוסקופיה- בבקשה תעזרו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות גסטרוסקופיה- בבקשה תעזרו
    שיר
    29/03/2012

שלום- ראשית סליחה על ריבוי השאלות אני ממש מבקשת עזרה כי אני מודאגת

אני בת 33 וברקע לופוס ( לא פעיל כרגע על פי בדיקות מעבדה אך לא על פי תחושות), קרישיות יתר שמתבטאת רק במעבדה, ולחץ תוך גולגלתי מוגבר.
    מזה שבועיים וחצי החלו לי בחילות לאחר אוכל ,צרבות ובהמשך בחילות במהלך כל היום ,חוסר תאבון שבעקבותיו ירידה במשקל וגם הקאות פעמיים בשבוע האחרון. היום בצעתי גסטרוסקופיה ורציתי לדעת מה אומרות התוצאות:
    הבנתי שיש לי דלקת בקיבה אך רשום- EROSIVE GASTRITIS . מה הכוונה והאם מדובר בדלקת קשה?
    כמו כן נמצאו מספר אקוזיות באזור הקרדיה שנלקחו מהם ביופסיות. מה זה אקוזיות ומה זה אזור הקרדיה? האם חוץ מאליקובקטור פילורי יש סיכוי למציאת משהו אחר בביפוסיה כמו סרטן?
    הומלץ לי על אולטרסאונד בטן ומיפוי קיבה כדי לשלול גסטרופארזיס וטיפול בנוקסיום.
    אני נורא סובלת מצרבות וכאבים אחרי כל אכילה ( אפילו פרוסת לחם). מתי ניתן לצפות לשיפור עם הטיפול התרופתי?
    ושאלה אחרונה, האם הלופוס יכול להיות גורם לכל זה?
    המון תודה ושוב סליחה על האורך וההצפה בשאלות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תוצאות גסטרוסקופיה- בבקשה תעזרו - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    31/03/2012

הממצאים אינם נשמעים מדאיגים אלא מעידים על דלקת. הגורמים השכיחים תרופות והליקובקטר. קשר ללופוס אפשרי אבל מאוד נדיר.
    גם אם יראו שיש האטה בהתרוקנות קיבה במיפוי עדיין הטיפול הוא נקסיום ותזונה ולכן לדעתי אין צורך למהר לכזו בדיקה כי היא לא תשנה את הטיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו