מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צליאק או לא?יפעת14/04/2012
שלום, בת 40 לאחר בירור סיבה לאנמיה פתאומית נשלחתי לאנדוסקופוה+קולונסקופיה.התוצאה היא דלקת ברירית מעי הדק והמלצה להמנעות מגלוטן.לאחר שנה עברתי שוב אנדוסקופיה ולמרות שמירה מגלוטן עדיין יש דלקת והמלצה לתזונה ללא גלוטן. אני ממש שומרת ואם ישנה חשיפה זה כנראה משנו שנכנס לא במודע. רוצה גם לציין כי לפי בדיקות דם לנוגדנים וצליאק סקרין התמונה היא כי אין לי צליאק. יכול להיות שזה לא צליאק ואני צריכה לחפש סיבות אחרות לדלקת הזו? אין לנו היסטוריה משפחתית לצליאק ואני לא יודעת אם זה באמת זה? יכול להווצר מסטרס מתמשך?
בנוסף מבקשת לברראחת ולתמיד האם על מוצרי מזון שרשום כי מכילים גלוטן עד 20PPM (מכירה את הסבר המינוח) האם לצליאקים מותר לצרוך אותם או לא? יכול להיות שזה מה שמעקב לי את עניין ההחלמה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליאק או לא? - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין15/04/2012אם בזמן שהביופסיה הראתה דלקת בדיקות לצליאק היו תקינות ולא שנה של שמירה על תזונה נטולת גלוטן עדיין יש אותה מידה של דלקת, הרי שזה מעלה ספק לגבי האבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצליאק או לא
יפעת16/04/2012תודה על תשובתך (המהירה)
אז באיזה כיוון את מציעה לי מה עוד דלקת ברירית יכולה לספר לנו? יש כיוונים אחרים שיכולים להיות שאני צריכה להיות מודעת אליהם בביקור הבא בגסטרו?
כמו כן שאלתי בפעם הקודמת לגבי צריכת מזון פחות מ 20PPM גלוטן לצליאקים-האם זה בבחינת אסור או מותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בעיות עיכול לא ברורות וכאב בחזה
ריפלוקס לרינגו בעקבות ליחה וכחכוך בגרון
אמא שנפטרה בגיל 66 מסרטן מעי גס - גנטי?
פענוח תוצאות קולונסקופיה לחולת קרוהן
אינסומניה ומעי רגיז האם כדאי לנסות תוספת של סיבים?
גסטרוסקופיה שיצאה תקינה וממצאים
בירור לגבי בדיקת רגישות לגלוטן
בעיות עיכול עקשניות ובעיות רפלוקס
בירור לאחר בדיקת גסטרוסקופיה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)