צליאק או לא?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צליאק או לא?
    יפעת
    14/04/2012

שלום, בת 40 לאחר בירור סיבה לאנמיה פתאומית נשלחתי לאנדוסקופוה+קולונסקופיה.התוצאה היא דלקת ברירית מעי הדק והמלצה להמנעות מגלוטן.לאחר שנה עברתי שוב אנדוסקופיה ולמרות שמירה מגלוטן עדיין יש דלקת והמלצה לתזונה ללא גלוטן. אני ממש שומרת ואם ישנה חשיפה זה כנראה משנו שנכנס לא במודע. רוצה גם לציין כי לפי בדיקות דם לנוגדנים וצליאק סקרין התמונה היא כי אין לי צליאק. יכול להיות שזה לא צליאק ואני צריכה לחפש סיבות אחרות לדלקת הזו? אין לנו היסטוריה משפחתית לצליאק ואני לא יודעת אם זה באמת זה? יכול להווצר מסטרס מתמשך?

בנוסף מבקשת לברראחת ולתמיד האם על מוצרי מזון שרשום כי מכילים גלוטן עד 20PPM (מכירה את הסבר המינוח) האם לצליאקים מותר לצרוך אותם או לא? יכול להיות שזה מה שמעקב לי את עניין ההחלמה?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צליאק או לא?

הוספת תגובה

• צליאק או לא? - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    15/04/2012

אם בזמן שהביופסיה הראתה דלקת בדיקות לצליאק היו תקינות ולא שנה של שמירה על תזונה נטולת גלוטן עדיין יש אותה מידה של דלקת, הרי שזה מעלה ספק לגבי האבחנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צליאק או לא

יפעת
    16/04/2012

תודה על תשובתך (המהירה)
    אז באיזה כיוון את מציעה לי מה עוד דלקת ברירית יכולה לספר לנו? יש כיוונים אחרים שיכולים להיות שאני צריכה להיות מודעת אליהם בביקור הבא בגסטרו?

כמו כן שאלתי בפעם הקודמת לגבי צריכת מזון פחות מ 20PPM גלוטן לצליאקים-האם זה בבחינת אסור או מותר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו