השלכות בדיקת הגסטרו וושט ברט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השלכות בדיקת הגסטרו וושט ברט
    גל
    21/04/2012

שלום רב,

מזה מספר שנים אני סובלת מצרבות קשות. לפני מספר חודשים (בדצמבר) ערכתי בדיקת גסטרו וקולונוסקופיה. הקולונוסקפיה נמצאה תקינה, בגסטרו נלקחו ביופסיות ונמצא שיש לי ושט ברט בגובה 25 ס"מ. בשלב זה ללא דיספלסיה.

בינתיים, במהלך מרץ ערכתי בדיקת גסטרוסקופיה נוספת, ושוב נלקחו ביופסיות מאותו המקום, שטרם הגיעו תוצאותיהן.

במהלך הגסטרוסקופיה האחרונה זכור לי שהרגשתתי (כנראה בהתחלה או בסיום) את העבודה עם הצנרת, תוך כדי שאני נחנקת ונאבקת בהם ובצורך לנשום.

לאחר הבדיקה היו לי כשבועיים של כאבים במקום, אבל אני מרגישה שיש פגיעה במיתרי הקול. האם ייתכן, והאם ניתן לבדוק את זה ובאיזה בדיקה אצל איזה רופא?

כמו כן, ברצוני לשאול האם במהלך הביופסיות בודקים גם את ההליקובטקר וצליאק כרוטינה, כי בבדיקות שלי לא צוינו הדברים האלה, האם בכלל נבדקו או לא?

בינתיים מטופלת באומפרדקס של 20 מ"ג, שעוזר לי לצרבות אך לא לכאבי הבטן שפוקדים אותי גם הם בשנה האחרונה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• השלכות בדיקת הגסטרו וושט ברט - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    22/04/2012

הכאבים נובעים "מהמאבק שלך" כי המשמעות היא שעשית תנועות חוזרות של בליעה כשהמכשיר נמצא בתוך הושט וזה גורם לכאבי גרון. בכל מקרה מי שיכול לבדוק אותך הוא אא"ג. לרוב זה חולף מעמצמו.
    לא בודקים באופן רוטיני להליקובקטר ולצליאק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דגש על השאלה

גל
    22/04/2012

ד"ר שלום,

קודם כל תודה רבה לך על התשובה.

אבל, הכאבים בגרון כבר כעמט ועברו לחלוטין,, מה שנשאר מבחינתי היא הבעיה במיתרי הקול. יש גם המון שיעולים תוך כדי שאני מנסה לדבר או לשיר. האם נכון שבדיקה כזאת יכולה לפגוע במיתרים?

(תחביבי הוא שירה, ולכן זה מפריע לי במיוחד).

ואם כן, האם ניתן לעשות משהו בנדון?

בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דגש על השאלה - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    23/04/2012

המיתרים נמצאים בכניסה לקנה והבדיקה נעשית דרך הושט. לא אמורה להיות פגיעה במיתרים אבל תיתכן קצת בצקת באיזור גם בגלל רפלוקס חומצי. אא"ג הוא הכתובת שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו