בחילות,הקאות ורגישות אפיגסטרית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בחילות,הקאות ורגישות אפיגסטרית
    רונן
    18/05/2012

שלום רב,

אני בן 23. ברקע דלקת בוושט (מטופל באומפרדקס) וחשד לגידול נוירואנדוקריני ממקור לא ברור. כבר תקופה ארוכה שאני חש ברע: חוסר תיאבון משמעותי, לעיתים בחילות והקאות, צואה שמנונית ורגישות ברום הבטן (בעיקר לפני ארוחה). יש לציין כי בבדיקות המעבדה נמצאה רמה מעט מוגברת של עמילאז בדם-120 (נורמה עד 100) עם רמת ליפאז תקינה. בנוסף, כרומוגרנין A גבוה- 130.65 (נורמה עד 98)... עקב רמת העמילאז המוגברת, רופא הגסטרו שלי נתן לי מרשם ל- "קראון 10,000". אני לוקח כבר יותר מחודש את התכשיר, אך עדיין ללא שיפור כלל במצבי. כמו כן, יש לציין US בטן תקין.

מה משמעות כאבי הבטן ושאר התסמינים מהם אני סובל והאם ייתכן וקשורים לגידול בלבלב??? מה משמעות רמת העמילאז המוגברת??? כיצד עליי להשלים בירור והאם יש מקום לבדיקת EUS או MRCP???

תודה ואשמח לקבל תגובה בהקדם!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בחילות,הקאות ורגישות אפיגסטרית - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    21/05/2012

עמילאז מוגבר עם ליפאז תקין אינם מכוונים לבעיה בלבלב. כרומוגרנין עולה כשמטופלים באומפרדקס. גידול נוירואנדוריני הוא גידול נדיר ואין שום דבר בסימפטומים שלך שמכוון למחלה זו. אני זוכרת שכבר פנית בפורום ליעוץ ולא חושבת שאוכל לעזור מעבר למה שכבר אמרתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו