שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    מודאג
    29/06/2012

שבת שלום ד"ר אסולין-דיין!
    דבר ראשון אני רוצה להודות לך על העזרה לפני כחודש לערך כאן בפורום.
    להלן הבעיה והשאלה העיקרית:
    אני אזכיר שאני בן 27, לא מעשן ולא שותה, לא מרבה בפעילות ספורטיבית..בסף הכל בריא באופן כללי.

היום שהייתי בנוחות ראיתי שהצואה בצבע שחור.
    אני אציין כמה דברים חשובים: אין לי בחילות, הקאות , כאבי בטן (נכון לכתיבת שורות אלו יש כאבי בטן תחתונה קלים ביותר, אם אפשר לקרוא לזה כאבי בטן), אין שלשולים או צואה דמית או כל תסמין אחר למחלה.
    אני ממש חרד ומפחד מפני שסבי ודודי נפטרו מסרטן במעי הגס.

דבר אחרון הוא שיש לי לציין בהמשך לדבריי שעשיתי בדיקות דם (בגלל בעיה אחרת)
    והם יצאו תקינות (לפי הערכים )

ממה יכולה לנבוע צואה בצבע שחור???
    המון תודה
    משה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר יהודית אסולין דיין
    30/06/2012

כדאי פעם אחת ללכת לגסטרואנטרולוג ולתת לו את כל הפרטים המדויקים לגבי הסיפור המשפחתי. הוא יגיד לך מתי מומלץ לבצע בדיקת קולונוסקופיה. אני משערת שההמלצה תהיה סביב 40-50. בנוסף, כדאי שתנסה לטפל בנושא החרדה, מכיוון שיש לפניך חיים ארוכים ויפים וחבל שכל הזמן תהיה טרוד סביב נושא הסרטן.
    צבע הצואה משתנה בהתאם למזון ותרופות כמו ברזל קל בטן יכולות לגרום לצואה כהה. צואה שחורה ממש- שחרה יכולה להעיד על דימום. "שחור" לעתים הוא כהה מאוד אך לא שחור ואם אתה לא בטוח תפנה להיבדק אצל רופא משפחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו